Wednesday, June 25, 2008

hari yg xbrp ok..

hr ni nk luah kn pkara2 xbes je, hmm..mlm td teman bicara sy call, n bg tau dia xsht. dia mmg dh agak lm demam, tp x sembuh2 gak. b4 ni sy ade gak byk kali suruh dia pgi klinik, dia tu mmg degil n keras kpla tahap besi waja agaknye..tp smlm ntah ribut ape btiup kt umah dia, tb2 dia p klinik. n the result is...doc ckp jantung dia lemah, some problems with his nerve or urat saraf n somthing like that la..huhu doc ckp bhenti smoke, jgn minum ais. jgn buat kje yg tlalu berat, mesti mpunyai rehat yg cukup. b4 ni sy dh nasihat dia sejibik cam doc tu ckp, knp bile doc suruh bru dia nk follow?? hisy, geram btul.. hr ni xdpt call dia. sbb dia pgi spital buat xray tgk jantung dia..waaawaaa..ade x nm sy terukir kt jantung dia tu?? hihi.. (T_T) then sy trus call bg tau mak, mak tkujat..mak suh byk2 bsabar. sy sgt sdih, tp kuat kn smangat..sbb teman bicara sy xbg sy nangis, dia xnk sy lak yg sakit.. mlm td after dia balik kje, dia call lg.. ms tu sy mbebel cmpur nangis kt dia. dia marah sy, sbb nangis..ape lah. xkn nk gelak klo teman bicara dh sakit camtu.. apelah.. sakit2 pn dia pujuk sy, manje nye sy ng dia..haha

perenggan kedua ni nk citer psl lain lak, hr ni mr bbq call, suh tmbh sket lg function dlm web dia, bile nk habis?? bos pn tdiam dh..kelu seribu bahasa...bos ckp proceed je, task yg bru dpt smlm tu hold dulu..wawawa nk amuk je rs..nanti klo amuk, bandi amuk pn tkujat..hehe

k lah, dh abes sesi bcerita. wpun cerita ni byk ayat tgantung, me xkisah pn..sbb dulu ms SPM, result BM bkn bagus pn..~~lalalalala

Tuesday, June 24, 2008

hahahaha...lalalala


rs seronok sbb hr ni dh start buat project baru..hehe no more bbq chicken..welcome to security world ~~baru2 je hepi..bile client start demand mcm2 dia start bowink balik..heh~~kutuk diri sdiri(^_~)

Monday, June 23, 2008

!@#$%^&*()

Salam..nk bg tau ni.boring klo kje tu spatutnye dh siap. tb2 mr client call suh tmbh new form..
bos pun naik boring, me?? bganda2 keboringannye..huhu
bile dpt start new project ni T_T

Thursday, June 19, 2008

UMNO...MELAYU

Klo tgk isu semasa skrg, kaum melayu agak bertelagah..lbih2 lagi dlm UMNO sdiri, sbuah parti yg diasaskan sebagai penjaga nasionalisme Melayu atau ketuanan Melayu dan ideologi Islam tulen, yang memperjuangkan bahawa orang Melayu dan orang-orang Muslim lain merupakan orang peribumi di Malaysia, oleh itu berhak menerima keistimewaan sebagai hak semenjak lahir...Tapi apabila mlihat pd situasi politik Malaysia khususnye politik dlm UMNO mnyebabkan kerisauan & kebimbangan pn btandang. Apa akan jd pd anak cucu kita di masa akan dtg.. Keadaan ini btul2 buat sy teringat pd lagu Warisan yg sy selalu nyanyikan sewaktu belajar kt matrix dulu..hayatilah bait2 lirik lagu ni, btul2 mnyentuh hati..

Lagu Warisan
Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Airmata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesama kita
Cita lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Pribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutup hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan gagah perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di Nusantara

Wednesday, June 18, 2008

why lizard..?? knp cicak..??

hye..ni nk citer psl knp me slalu gn lizard sbg id o email id.slalu gak org tnye knp cicak? why lizard?..hehe .Sbb, me paling xcuke lizard a.k.a cicak nih..haha Then depa tnye lg, awat buh cicak if xsuke cicak..? me pn citer la satu kisah..kisah ni tjadi sewaktu me study kt matrix Kolej Mara Kulim[KMK]. Pada suatu malam yg hening...bole dgr bunyi cengkerik yg tgh nyanyi2 o tgh panggil awek tu xtau lah kn..ms tu me tgh wat revision kt dorm [Waras cube 7 (^_^) ] biase lah dh dekat2 nk final xm kn. tgh duk syok2 study tu, tetibe ade seko cicak lalu kt dinding. ekor dia xdak. dh putuih kot..me ckp le kt cicak tu, weh aku geli kt ko..p main kt tmpt len..dia pn p lah men2 kt tmpt len. Then bl me dh rs ngantuk, me pn titon lah. pg esok nye dlm kul 5pg lebih, my cubemate tb2 kejut kn me dr tdo.dia habaq ade cicak masuk lam baju..ape lagi, melompat lah..eee~~ geli tahap gaban aihh. tgk2 yg msuk lam baju tu adalah cicak yg eko nye xdak tu. my cubemate ckp, tu putera cicak yg miang kot..haha itu je kisah nye..tp kn, ms me study ky KMK tu mmg byk cicak yg rupe bntuk n jnisan dia pelik2..agak nye sbb dkt hutan kot..


ade rupe cicak x??
lukih pakai adobe illustrator[AI] cs3..tq to my sweet fren[cookey] for teaching me how to use AI..^_^


Tuesday, June 17, 2008

Welkam to my belog...




Assalamualaikum dan selamat sejahtera untuk kawan-kawan. Saje je ni, gatal-gatal nak join arena blogosphere ni. So, saya create lah satu. Boleh lah saya merepek kat blog ni, cerita je apa-apa perkara yang saya suka. Mungkin mengenai personal life, juga mungkin mengenai hal-hal yang langsung tiada kaitan dengan saya. Lately ni ramai orang dah mempunyai blog, so apa salahnya kalau saya juga ada satu blog untuk saya =) Banyak blog menarik yang saya baca sebelum ni antaranya blog mantan PM kite Tun Dr. M. Saya juga berharap, blog saya juga menarik untuk dibaca. And the last word for this welkam post..peace kacang peas..wassalam
 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger