Monday, April 19, 2010

Tak Kesampaian

Pernah tak kamu mengalami keadaan dimana hajat tak kesampaian, cinta tak kesampaian dan apa-apa lagi yang tak kesampaian. Agak perit kan kalau kamu menyukai sesuatu tetapi tak dapat / mampu diperolehi. Juga menyedihkan jika kamu menyukai seseorang tetapi tak mampu meluahkan pada orang tersebut. Hari-hari terpaksa pandang sahaja. Lebih perit kalau kawan kamu pun suka pada orang yang sama dan kamu terpaksa melepaskan orang tersebut pada kawan kamu yang sangat kamu sayangi. Lepas tu, kawan kamu bahagia dengan si dia.

Itulah yang dinamakan pengorbanan dan kamu perlu belajar untuk redha atas apa yang Allah dah tentukan untuk kamu. InsyaAllah jika kamu tabah dengan ujian-Nya, Allah akan beri kamu yang lebih baik sebagai pengganti. InsyaAllah. 


P/S: Mood hari ni sangat celaru seolah-olah orang baru putus cinta. Padahal tak pun, saat nak upload entry ni asyik je ber'SMS' dengan dia.. hahaha, memang otak aku dah tak berapa center lately ni. 



6 comments:

jaja said...

nisak u better sleep n rest betul2 tonight so that tomorrow will be better n more chearfull...:D

cookey said...

windu kat aku tu sebenarnye..hahahaha

Eda said...

byk2 kan bersabar...ape yg berlaku mesti ada hikmah di sebaliknye..x semua yg kte nk kte akan dapt kn..so, bila dh de peluang..grab je jgn tgu lama2..;)

KayNisa said...

jaja & cookey: aku rindu korang, sbb tu jd gini. jom la kite gather2, aku cuti bln 7 ni.

KayNisa said...

eda: thanks, mmg agak bercelaru dengan perasaan sdiri. tp skg dh ok dh, Alhamdulillah

kk said...

Sabar itu sebahagian daripada Iman.:)

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger