Wednesday, July 21, 2010

Makanan orang bujang - Telur di dalam bakul




Semalam kat office awal-awal dah siap cakap balik rumah tak mau masak serta malas masak. Tapi perut ??? Mak aih, degilnya beliau.. nyanyi-nyanyi hip hop lak dia.. Masa balik kerja tu duk berangan-angan lah nak masak apa. Bila hampir sampai rumah tu sempat lagi mengarahkan cik driver (semalam jadi mem besar..kekeke) singgah ke giant. Turun dengan pantas mencari black pepper, sebab stock black pepper dah habis.

Selesai je bayar black pepper, cepat-cepat balik sebab nak mandi & solat pastu nak cepat-cepat masak. Kerana dengan terujanya untuk kali pertama saya nak masak telur di dalam bakul atau nama orang putih dia, eggie in the basket. Haaa, korang pernah makan tak? Mesti ada yang pernah, saya je agak kemunduran tak pernah makan. Terliur tengok kat satu blog mana entah, dah lupa link dia. Lepas tu kawan saya pun dah try buat siap letak dalam facebook gambar telur dalam bakul versi dia. 

Saya nak share cara buat this eggie in the basket dengan korang, tapi memandangkan kat office ni saya tak bawa gambar dia, so korang kena lah tunggu saya sambung entry ni malam karang... hehehe

Rasa telur dalam bakul ni memang tak mengecewakan bagi peminat telur separuh masak/ telur goyang / sun rise fried egg. Cik driver saya pun suka. Actually she's a bit off memilih bab-bab makan. Alhamdulillah dia suka..✿◠‿◠

Nanti saya sambung eh.. (sedang bosan menunggu task, sebab tu boleh sambung taip entry ◕‿-)


Note: Sebenarnya entry nih taip semalam, tapi tak habis karang sebab dah ngantuk. So pagi ni taip semula versi past tense.. hehehehe



0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger