Thursday, July 8, 2010

Selera India dan Barat

Dah berapa hari mengidam mashed potato yang buat sendiri walaupun tak pernah buat, dengan terung goreng rangup yang selalu ada jual dia kedai mamak tu. Seriously teringin.. Mashed potato tu i google je the recipe, si terung rangup tu tak ada pula. Google je, mesti keluar kari terung, terung masak balado, terung bakar... Nyaris kecewa dah. 

Nasib la kat office i ada kakak manis berbangsa India. I ngecek la resepi dengan dia. Balik rumah dengan tidak sabar i terus masak benda alah ni (actually i pergi mandi & solat dulu kemudian baru masak). Tapi instead of 2 menu ni ada la i tambah side dishes, which is udang celup tepung dengan sayur campur black pepper. Actually sayur campur black pepper tu, kuahnya i nak buat untuk gravy mashed potato, tapi instead of plain aje i campur la sayur kacang panjang, carot n mushroom. Lagipun i dah lama tak makan sayur (tipu, malam tadi sup sayur ~~)

i masak semua ni tak sampai 30 minit

menyelerakan tak? (dah lulus jadi isteri tak?)

Note: My housemate tak makan sayur, jadi i memang lama dah tak masak sayur. Boring meh masak n makan sorang je walaupun ianya sekadar sayur. Tapi sejak dia tak ada kat rumah kerana bercuti konvo, hari-hari pun i makan sayur. Heaven!! 




2 comments:

suhaisweet said...

Visiting here in ur cool blog...nice..This is 'special'for u friend. Don’t Miss it!

KayNisa said...

thanks for visiting, do come again later =)

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger