Wednesday, August 25, 2010

Juadah Ramadhan 1431H #7 - Paprik dan Puding Roti

hari ni stress dengan kerja sampai tahap picit kepala. dah 2 hari migrain datang.. tapi stay cool. malas nak layan dengan migrain yang datang bertandang jarang-jarang. stay focus on my task, because the due is on 30th August right before merdeka holiday.. i'll must do my best to finish it with flying of colour.insyaAllah.. give me the strength Ya Rabb. my brain really need rest, it's unstopable banging and hanging here and there. i dont want to take the medicine. my best remedy is sleep and rest at home. i'm too bored to take the medicine though.. (-'_'-)


for today's iftar menu, my housemate wanna eat paprik ayam. then i ask her to masak sendiri (i'm not being such a meany housemate, just to make she learn how to cook well ◕‿◕). she said ok. lagi pun saya teringin nak makan puding roti dan sup cendawan. so, fair and square lah kan. saya masak puding roti dan sup cendawan, dia masak paprik. hehehe (◕‿-)


kitorang memasak sampai dah azan pun belum habis, maklum lah. sampai kat rumah pun dah hampir pukul 7 (╥_╥). siap je masak, kami mandi and solat maghrib dulu lah. berbuka dengan kurma sebiji sahaja. lebih suka buat macam ni, sebab if berbuka dengan makanan berat terus, nanti nak solat pun jadi malas dah. hehehe malas membebel panjang, jom tengok juadah kami hari ni. untuk puding roti tu resepinya saya ambil dari page kak hanilieza dengan sedikit modification mengikut selera saya.. hehehe


saya makan paprik ayam+sayur yang banyak ni dengan roti 


puding roti bakar bersos custard, rasa dia nyam..nyam..nyam.. ◠‿◠

hemm, esok nak makan apa pulak ye? esok last day kerja untuk minggu ni. maklum lah jumaat tu cuti nuzul quran. tapi tak semua negeri cuti on this day kan? jangan jealous for those yang tak dapat cuti.. hehehe



0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger