Saturday, August 28, 2010

Juadah Ramadhan 1431H #9 - Cek Mek Molek Laksa Utara

hari ni ikut planning nye nak pergi beli kerepek kat tempat murah. konon-konon pukul 8.30 lah. tiba-tiba dah tunda ke pukul 12. sebab dah tak jadi pergi awal pagi, saya bantai tidur lah. bosan tak tahu nak buat apa. nak sambung baca novel, belum sampai mood lagi. sebab minggu lepas dah habis 3 novel saya khatam. gara-gara tak mahu tidur selepas sahur. if tidur alamat pening-pening lah kepala kat office. tapi ada juga hari tu saya tidur, kesian housemate kena kejutkan saya. hihi, memang stock orang main mercum kebum-kebum tak dengar punyelah. hehehe

dari khamis lagi dah plan nak makan apa sepanjang cuti 3 hari. untuk hari ni plan dengan housemate nak masak laksa. resepi mama dia.  tapi sayangnya saya tak dapat join masak. sibuk membeli kerepek. dah lepas asar baru balik rumah. punyalah penat memborong kerepek. banyak juga beli, rambang mata dah. semua kerepek nampak sedap. tapi sayang sangat, kerepek pisang dah habis. itu tokey kedai cakap, pisang nangka susah nak dapat tahun ni. agaknya tahun ni orang asyik tanam pisang abu atau pisang tanduk kot.. hihih

dalam duk penat beli kerepek, sebelum sampai rumah sempat lagi singgah giant beli ubi keledek. sebab dah janji dengan housemate nak buat cek mek molek. dia nak belajar sebab boyfriend dia suka makan. orang sayang boyfriend kan.. (◕‿-) tapi korang jangan kagum lah, cek mek molek saya bewarna purple you. hehe, malas dah membebel jom tengok gambar. cekidaud...


yang ni belum goreng, cantik kan warna dia.. hihi ◠‿◠


yang ni tunggu masa nak ngap aje... ◠‿◠




4 comments:

Aliffiena said...

comey cek mek molek tuh.hehe
da lm gk xmkn cek mek nih.huhu
da follow kamu:)

KayNisa said...

hehe, bkn comey je. rase dia pun sedap.. puji sdiri wohhh. dah follow kamu juga..

Wishing Star said...

cek mek!rindunya..
hi nisak! :D

KayNisa said...

sebab rindu lah sy buat..hihi.. hi yuyeen (btul kn?)

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger