Tuesday, August 3, 2010

Sumptuous PanCake Durian

Saya baca artikel pasal pancake durian ni pada 28April 2008. Sejak dari tu, tiap kali pergi Mid Valley, mata saya mesti melilau cari kedai dia. Tapi tak pernah jumpa. Sehinggalah hari ni, iaitu lebih dari 2 tahun 3 bulan saya menyimpan angan-angan untuk merasa pancake durian ni akhirnya tercapai juga. Siapa-siapa yang gemar mencuba makanan, boleh pergi ke The Gardens Mid Valley, gerai dia di entrance masuk ke The Gardens level LG (Sumptuous Desserts Address: LG C-1, Lower Ground Floor, The Gardens) . Gerai dia kecil je. Tak seperti saya bayangkan iaitu sebuah kedai yang besar.  


Menggunakan isi durian D24, 101, dan durian klon sebagai bahan utama. Dicampur dengan lapisan krim sedap yang tidak rasa berlemak. Saya tak suka makan kek berkrim, tetapi krim pada pancake durian ni rasa dia sedap dan saya boleh telan, biasanya krim pada kek tu susah betul saya nak telan. Pancake durian ni boleh didapati dalam perasa mangga dan cempedak juga, tapi saya baru saja mencuba pancake durian. Next time saya akan cuba perasa lain pula. Kat bawah ni ada gambar.. 


the durian puff..really fluffy in your mouth



nampak macam bantal kan? 


krim dia sedap, tak rasa berlemak. isi durian pun memang segar.


0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger