Tuesday, October 12, 2010

handsaplast

beberapa tahun yang lampau..

moknah: khatimah, mari tolong mok nih.

khatimah: tolong amende mok?

moknah: tolong mesin nyor nih. mok tak leh buat. nanti luka tangan mok. payoh nok masok, basuh baju..bla bla bla

khatimah ambil buah kelapa then mesin elok-elok kasik mak



beberapa tahun kemudian

waktu pagi: di dapur
khatimah: adusss, luka dah tangan aku.


waktu petang: di office
khatimah: sakitnye jari nak menaip. bisa-bisa. dah la jari utama untuk menaip.. huhuk




Update: sepatutnya aku jumpa hadis ni dulu sebelum aku post entry nih.. maluuu

"Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:”Sesungguhnya orang mukmin akan menerima tekanan hidup kerana tidak ada satu bencana sama ada kerana terkena duri atau yang lebih besar, tidak juga ketakutan melainkan Allah akan mengangkat darjatnya satu darjat dan menghapuskan satu kesalahan dengan kesabarannya menghadapi bencana dan kesusahan tersebut.” (H.Riwayat al-Hakim)"

2 comments:

Akma said...

slm kay...jum Ga....jenguk bog afham yer?tq..hehe

KayNisa said...

okeh, tp xreti lah buat dia pnye undi tuh. huhu.. nk bc lame2 kt opis pn xbrani

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger