Monday, December 27, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

semalam aku ada presentation untuk pre-proposal thesis aku. alhamdulillah ok. still ada penambahbaikan. maklum lah aku tak pernah tulis thesis nye proposal. dulu waktu degree, memang totally diberi format untuk siapkan dissertation.content pun biasa lah, cilok sana sini... sekarang dah matang, mana boleh main cilok-cilok. karang kantoi plagiat artikel orang tak pasal-pasal kena reject proposal.. ye dak?

selepas aku berhempas pulas menyiapkan slide untuk presentation,, aku nak release tension lah kira nya. 1 sem ni aku tak enjoy mana. berhempas pulas menuntut ilmu, esaimen bertimbun-timbun. kalu yang subjek automata tu kebanyakannya aku kopi pes. serius aku kurang pandai subjek tu. hope final exam aku boleh jawab. ada 19 hari lagi nak seat paper tu. risau..risau..

sebelum aku start pulun membaca buku untuk final exam revision, aku nak pergi lapang kan otak aku yang sarat ni dengan menonton wayang. adik manja aku asyik ajak tengok hantu kak limah.. susah siot nak dapat tiket kak limah nih. bukak web wayang semua fully booked. damn!! kami pun try & error redah jugak pergi one utama. sampai sana, tengok-tengok hanya ada beberapa seat yang terpisah jauh-jauh. tak mau aku. nanti kalau ada babak seram kak limah, aku nak peluk siapa? i penakut hokeyyyy!

aku pun ajak adik aku blah dari one utama. kitorang try e@curve / cineleisure. pergi sana alhamdulillah ada gak seat paling depan tayangan 9.40 pm. ambil je, sebab jarak screen dengan seat sejauh 10meter. so tak de lah mendongak sangat kan. hehehehe

sebelum tayangan bermula, ada lah 2 trailer cerita seram iaitu khurafat by skop production dengan damping malam by metrowealth... perghhhh... citer khurafat serius seram waktu hantu tu tunjuk muka dari celah lobang keranda... dah la aku penakut ya rabbi. memang terjerit-jerit ayu sekejap aku masa tu... siapa-siapa minat cerita seram. nanti pergilah tengok khurafat jan 2011 nanti. damping malam, bagi aku biasa je kot. kalau dah ahmad idham dan metrowealth.. kite dah boleh agak macam mana style dia kan??

sumber: google

balik pada cerita kak limah, part aku rasa seram masa kak imah tidur sebelah usin. walaupun aku dah tengok babak tu dalam trailer, tapi aku still rasa takut...babak paling lawak lak masa dorang pakat lari selepas terjumpa rangka mayat dalam rumah kak limah. si usop yang lumpuh pun boleh lari.. memang hampeh. heheh

siapa-siapa yang minat tengok wayang, p lah tengok. karya mamat khalid memang best. dari rock ke man laksa, kemudian keluar pulak zombie kampung pisang di kala malam bulan mengambang, sekarang keluar pulak hantu kak limah balik rumah...memang aku suka!! hehehe..


0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger