Saturday, February 19, 2011

Mari Menaiki Bullet Train

hari ni sabtu kan? insyaAllah aku dah selamat sampai kat Ipoh beberapa jam yang lalu... cehhh ipoh je. ingat kan pergi mana sampai tajuk letak bullet train.. ∩_∩


naik ETS je lah. saje je nak try keretapi baru ETS iaitu electric train service. aku pernah naik keretapi express biasa. alor star - kl fuhhh, lama subhanallah. 12 jam duk dalam keretapi.


kali ni nak try ETS pulak, sebab hari tu kawan housemate bagi tahu 55minit je. sekali pergi tanya kat kaunter 2 jam lahh. pandai-pandai je reka. mesti dia bukan kl-ipoh.. kl-seremban lah tu.. heheh


siapa-siapa yang teringin nak rasa naik ets ni boleh ke laman web mereka, tengok destinasi mana yang ets cover. klik here


khabarnya ada coach crew... ala-ala cabin crew tu.... hemmm


 tiket kl sentral - ipoh

ipoh - kl sentral

note: semoga kami selamat pergi dan pulang 


p/s: pergi ipoh sebab nak jalan-jalan cari makan
- mi kicap mat jasak
- mi banjir udang kuala sepetang
- breakfast di Hollywood canning garden
- popia basah taman kanak-kanak
- minum original ipoh white coffee
- melawat kak dhila yang baru dapat kerja kat sana

1 comments:

Nour Akmal said...

hye..singgah cni..
nice entry..

jom join GA blog sy..

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/02/jarijemariemas-first-giveaway.html

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger