Wednesday, March 16, 2011

saya suka belajar

syukur alhamdulillah,
mana-mana syarikat yang saya join, sure saya akan diberi pendedahan baru dalam bidang yang saya ceburi.
walaupun sukar kerana saya bukan lah seorang yang super fast learner.. tapi alhamdulillah saya boleh! Mungkin kerana saya selalu berdoa agar Allah memberi saya otak yang bijak & cerdas.. Syukran Ya Rabbi.

kadang-kadang motivasi untuk bekerja memang agak down, terutamanya once asyik kena hadap benda sama. kita dah siap kan, tiba-tiba nak tukar. contohnya, asalnya mahu background color yellow, tiba-tiba nak change to green pulak. bukannya boleh nak main tukar macam tu aja. nanti abih keseluruhan kena tukar. yelah, certain benda dah fix color.

2-3 minggu ni, saat-saat motivasi saya down, saya terpaksa melajukan tahap kerja saya (biasanya bila motivasi low, saya kuat berfacebooking, blog-hopping, baca jurnal, chatting jadi kerja-kerja saya menjadi agak slow). tapi once semua kerja dibeban atas batu jemala, and semuanya nak by today. WTH kan? i am not a robot eventhough saya ada belajar pasal robot... (-'_'-)

tiba-tiba 2-3 minggu lepas saya dipanggil meeting. rupa-rupanya nak handover task baru. sebab tulah seperti yang saya dah bebel kat atas saya terpaksa buat kerja laju-laju. suppose benda dah siap dalam seminggu je, tiba-tiba dapat ad-hoc task.. mannn. bila mau siap kerja i kan? benda yang patut siap seminggu dah delay jadi 2 minggu. tak best lah kalau tengok rekod kerja saya kan? tapi apa boleh buat, saya ni pekerja. tak leh nak marah kalau diberi task. (-'_'-)

sebaik sahaja saya siap ad-hoc task dengan task yang dah terdelay tu, semalam saya mula dengan task baru. which is suatu benda baru dalam hidup saya. maybe untuk certai kamu.. alahh... mudah & senang je tu.
saya kena develop web yang sangat simple dengan database yang menggunakan SQLite

selama 1 tahun 4 bulan 14 hari saya kerja kat sini, hidup saya bergelumang dengan smarty & MySQL je. tiba-tiba semalam kena buat SQLite, agak biolite gak lah otak saya semalam. benda mudah dah jadi sukar, ahaks.. nak kena tune otak betul-betul.. asyik nak tercode in smarty way aje. heheh

moga saya cepat faham & belajar SQLite nih.. saya nak jadi pekerja bijak.. bukan pekerja yang layak untuk dapat surat cinta.. InsyaAllah saya start task baru ni semalam, nak deliver this friday.. 4 hari je masa dia.... ohhhwohhhh..FIGHTY OHH!!


3 comments:

TAYAR PANCIT said...

http://ow.ly/4h72p

Jerung Gergasi said...

taknak tukar kerja?

KayNisa said...

encik jerung: xmo lagi kot, sbb sy masih study. risau dpt kje kt kampeni yg xstabil.. serik dgn kenangan lalu.. lg pn ada 2 sem je lg. lps tu insyaAllah nk pulun cr kje.. hehe

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger