Wednesday, April 20, 2011

LAT Kampung Boy The Musical

1. ok, tayangan LAT Kampung Boy The Musical (LATKBTM) dah lama berlalu, last tayangan pada 5 april 2011 tapi hari ni baru nak cerita.. basi pun basi lah. apa boleh buat, baru dapat gambar.. macam tak syok buat entry bagus tanpa gambar bukan?

2. tayangan LAT di Istana Budaya telah lama digembar-gemburkan, sejak tahun 2010. akhirnya menemui penonton pada 16 March 2011 – 5 April 2011

3. pada mulanya saya tak nak tengok pun LATKBTM, tapi setelah mendengar interview di stesen radio paling hot tak lain tak bukan HotFM.. saya terus teruja dan beritahu kawan supaya tempah tiket untuk saya 1

4. nak tahu kenapa saya tiba-tiba gedik nak pergi? sewaktu interview di radio, atilia nyanyi lagu time dia marah Lat. sangat catchy dan comel...mereka tak nak buat OST album ke?

5. pada mulanya kawan-kawan merancang nak tengok bulan march, tapi saya ni bergaji kecil. tak seperti mereka yang bergaji besar. mampu tengok teater 2-3 kali sebulan ~ sila rujuk disini

6. saya dengan sesuka hati mengguna kuasa yang ada, minta mereka tukar terikh ke 3 April

7. disebabkan tarikh 3 April pilihan saya, maka kami semua bertuah sama-sama menonton LATKBTM bersama  DYMM Sultan Selangor. rasa hebat disitu! kamu pernah tengok wayang atau teater bersama-sama sultan? rare bukan?? 

8. menambah lagi ke-best-an menonton LATKBTM, the real Mrs. Hu yang rambut tinggi tu ada datang menonton sama. tapi rambut dia pendek dah.. tak tinggi macam dalam komik LAT.. heheh

9. Datuk Lat dan isteri juga menonton sama pada hari tersebut

10. hans isac handsome ok. dalam tv tak pun. 

11. saya baru tahu awie tak tinggi mana... kenapa? sebab bila dia berdiri dekat-dekat dengan atilia, mereka hampir sama tinggi. tak tahu lah kalau mata saya rabun


12. Yasmin Yusoff jadi emcee sebelum persembahan dimulakan


13. kalau mata ni tak salah, afdlin shawki jadi cameo dalam teater ni.. sebagai jurugambar

14. ni je kot.... jom tengok gambar. jangan terkejut kalau masa loading page ni anda rasa macam agak terkejung-kejung sikit. banyak gambar daaa... hikhik


poster

komik lat ~ bazar bulat, ipoh, perak

agak lampi ketika membaca kartun ni. lama-lama baru faham dan kemudian gelak sorang-sorang


boleh dikatakan fullhouse compare to previous theater

Puspa Narayan (Guru Muzik) ~ Douglas Lim  (Franky, kawan baik Lat) Sandra (Mrs Hu)

Jalil Hamid ~ bapa Lat

nampak tak kanak-kanak antara douglas lim & jalil hamid? dia memegang watak Lat kanak-kanak
Omar Abdullah ~ Pak Samad

Atilia ~ kekasih & isteri Lat


Awie ~ Lat


The real Lat & Mrs Hu


Harith Iskander ~ Awie ~ Hans Isac



Mrs 'Hu' & Mrs Hu


0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger