Saturday, April 16, 2011

My Girlfriend is a Gumiho #3 ~ Miho kena mandi

entry ditulis pada: 14/4/2011 21:28 pm
miho yang comel dah rupa landak kalau mandi... jom tengok gambar
tapi kena baca cerita dulu.. kenapa dan bila miho akan dimandikan...


lokasi: depan pintu bilik air

tadi kaki miho terkepit kat pintu... 
miho jerit kuat-kuat supaya kakak dengar

lokasi: dalam bilik

eh, nape miho bunyi gitu? 
dengan semerta menerpa ke pintu mencari miho
buka je pintu, miho meluru masuk bilik ketakutan / kesakitan
cuba menangkap miho
dia lari nyorok-nyorok
dapat tangkap cuba tanya-tanya dia kenapa (bajet miho boleh cakap lah...hikhik)
tanya housemate kenapa dia bunyi? (housemate sedang nak tutup pintu bilik mandi)

housemate: tak tahu...

kakak bermonolog: terkepit ni, fav lepak place depan pintu bilik air tu

kakak cakap kat miho:
miho ni bucuk lah
berguling dalam tahi ke?
miho geleng-geleng, 
sebab tahu dah apa tindakan kakak seterusnya kalau bau miho busuk

kakak: jom kakak mandi kan miho
miho: nyiaaaaaaaaaa..... nyiaaaaaaaaaaa...nyiaaaaa
kakak: ala, mandikan sikit je... sambil gosok-gosok badan miho dengan shampoo cap kurma (miho dah well behave, tak menggelupur dah...)


dah siap mandi, miho kena balut dengan towel... masa ni suhu badan miho dah jatuh mendadak.. sebab tu kucing takut air... hehehe

silau lah kakak... apa flash-flash ni..

jilat-jilat badan untuk keringkan dan gebukan bulu..

p/s: miho akan dimandikan kalau dia dah busuk atau tiba-tiba najis dia lekat-lekat kat ekor, kes najis lekat kat ekor kalau tersalah bagi makan... kakak minta maap le miho

p/s/s: petua nak bagi kucing tak terlalu menggelupur dan mencakar-cakar waktu mandi, pegang dia dengan lemah lembut tapi kuat, sambil tu berbual-bual dengan dia sambil memujuk-mujuk.. insyaAllah kucing akan berperangai baik sepanjang pemandian....


0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger