Wednesday, May 25, 2011

halim munah

6.30 am baru terjaga
terkebil-kebil dulu sebelum bangkit
miho sibut duk gigit-gigit kaki suruh bangun
bagus sungguh si miho ni
agak-agak kakak dia lewat bangun dia gigit kaki la
naik lari-lari atas badan la
dia gigit rambut la
paling best naik lepak atas muka sambil jilat-jilat hidung
haila miho....gerammm..hmppppppphhh!

8.00am boring tengok facebook
belum mandi
tengok bantal
tengok selimut busuk
mengeramlah
sambil memerah otak
fikir
apa aku nak buat kat office hari ni eh?
tanya pada diri banyak-banyak kali sampai boring

8.30am
cek makanan miho
buang sisa-sisa buangan miho
letak pasir baru
main-main dengan miho

8.45am baru siap mandi
termenung lagi
bersiap-siap
bubuh celak lagi kau hari ni
banyak sungguh masa

8.55am
pergi dapur prepare lunch - sandwich tuna je
prepare breakfast - oat+soya shake
potong 2 biji oren letak dalam tipuware
ambil nugget lebihan malam tadi
potong kecil-kecil letak dalam piring miho

9.05am
keluar dari rumah
drive memang santai
siap korek-korenk hidung penuh nikmat
alhamdulillah, masih punya kudarat mengorek hidung

9.28am sampai depan office
super big boss tercegat depan pintu
bergayut dengan client mungkin
masuk office
ahhh..awal 2minit hari ni

on laptop
ke pantry letak tipuware berisi oren dalam peti ais
kembali ke workstation
duduk
termenung
otak fikir
hmmm...
run pentaho - masih belum siap visualisation for my group assignment
tapi mood belum datang
nak kemana ye hari ni? (baca jelajah blog/surf the net)

mode dari 9.30 - 6.30 = halim munah a.k.a invicible
phewwwww... berapa hari lagi perlu jadi halim munah ni ye?
.
.
.
.
.
semua ni bahana resignation letter
sejak jadi halim munah ni
dah berapa blog aku khatam
phewwwww
alangkah bagus kalau khatam quran
alangkah bukan?


p/s: jangan keliru...saya sendiri pun keliru sejak diri ini menjadi halim munah di office

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger