Friday, May 27, 2011

KONGSI

selasa
saya sms ex-officemate
ajak tengok wayang
cerita kongsi
dia reply ok, kita tengok khamis malam kat bukit tinggi
saya reply, orait knisa book dulu
bukak tgv online
nak tempah kongsi
tengok-tengok tak boleh pulak
tempahan available untuk hari semasa dan hari esok sahaja
hari lusa tak boleh

rabu
cepat-cepat book tiket kongsi
hope dapatlah
alhamdulillah
dah siap bayar semua
menanti hari khamis tiba


bukan apa
stress lah semester ni
subjek ada dua je
tapi beban dia macam 5 subjek
phewwwww...
duk baca review
ramai cakap kongsi bagus
komedi gangstah
nur kasih?
nahhhhhh
cerita sedih
saya nak hilang stress
bukan tambah stress
karang tak pasal-pasal dapat ubat relax agi

khamis
masa yang dinanti tiba
saya dan 2 kawan gerak ke bukit tinggi
tak sabar gak nak tengok wayang ni
maklumlah
last wayang saya tengok
cerita hantu kak limah
tahun lepas tu...
hehehe
sampai kat bukit tinggi
cepat-cepat ke kaunter tiket
sampai turn
orang tgv cakap
kongsi dah close!
saya pun what!!!
saya dah bayar ni
tempah hari rabu
kenapa close pulak??

datang supervisor suku hensem
kitorang tanya lah
apasal kongsi dah close?
dia jawab dah masuk astro first
so dah tak tayang kat wayang
akak tengok movie lain lah
saya dengan kawan-kawan berpandangan dah
nak tengok cerita ape ni?

dua je yang kawan saya bagi pilihan
either priest or karak?
karak?? no way man!!!
aku duduk sorang-sorang kat rumah
penakut!!!
jadi kitorang decide tengok priest
dah dapat refund
dan tiket FREE
sebab
kesilapan teknikal pihak tgv
hehehe...


maka kami layan la priest
cerita not bad
hero separa hensem
ada part buat saya terjerit-jerit takut (-'_'-)
ada part yang buat saya hanya berani intai-intai dari celah jari
ada juga part yang buat saya gelak
tapi ending anti klimax
senang sungguh orang jahat tu mati
tak thrill...heh

p/s: saya baru tahu, bukit tinggi tu dekat je. dulu pergi dari shah alam..rasa macam sangat lah jauh bukit tinggi tu..heheh

2 comments:

Raf_Zique said...

Baru tau ker bukit tinggi tu dekat..huhu..kteorg pon mmg shopping kat situ sebab dulu menyewa umah kat bndar puteri and sekarang ni still lg menyopping kat situ sebab umah mak mertua 5 minit jer dr jj bukit tinggi tu...

KayNisa said...

ala, maklong mu ini bukan kaki berjalan. yg dekat n nampak dpn mata je dia pergi.. yg jauh dimata harap la mo pergi.. heheh

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger