Friday, May 6, 2011

NurAmal:: dapat Rm50 bile kutuk Amal.

tadi duk terjah sambil menggegar blog sempena segmen gegar blog anjuran encik ben beberapa bulan yang lalu
(-'_'-) ~ ye, saya baru berjaya gegar 29 blog dari 999 senarai blog yang inche ben dah list kan
ampun ya, masa tak cukup nak gegar satu-satu, insyaAllah saya buat selow-selow.. dah habes yang ni baru saya continue masuk segmen baru anjuran inche ben.. tak mampu nak join dah.. sebab yang ada pun belum habis nak lawat..(*kesat peluh*)

ok, back to the main point (lihat tajuk entry)..
dalam duk gegar terjah tu terjumpa satu blog iaitu blog mia.lia, dia tengah join 1 contest
saya pun klik lah link contest tu.. menarik gak contestnya
bila dah rasa menarik, maknanya hati ni tertarik lah nak join kan

haa...setiap contest mesti ada term of condition(toc) kan? jom kite tengok ape toc nya



  1. nak join contest ni, mesti lah follow blog penganjur ~ done


  2. mesti letak blog header yang cute tu dalam entry contest ni, dan link-kan ke blog cik Nur Amal kite si penganjur contest ~ done



  3. tag 2 orang kawan untuk join contest ni, demi membantu meramaikan pengunjung blog cik Nur Amal.  So, untuk syarat ke-3 ni saya nak tag:
  4. buat satu entry bertajuk " NurAmal:: dapat Rm50 bile kutuk Amal." ~ done
sekarang sesi mengutuk lak, opssss... tak baik mengutuk..heheh, jom kita kritik blog cik NurAmal.. kritikan membina ni.. jangan kecil-kecil hati ye

Kebaikan

  1. background putih ~ saya suka background putih. lagi pun, senang nak baca text. most of website berlatar belakang warna putih. cuba tengok google, warna putih bukan?
  2. ruang nak baca komen sangat kemas, senang nak differentiate each comments
ok, now keburukan pula
  1. banyaknye widget. boleh letak widget banyak-banyak tapi susun bagi kemas.. contohnya pakai template yang ada three column.
  2. cursor yang ada bintang-bintang, serius mata saya turut berbintang-bintang bila tengok bintang-bintang tu. kena consider keselesaan pembaca gak..benda-benda macam tu agak distract mata pembaca
  3. bila nak select certain word dalam blog NurAmal tu, tiba-tiba terselect semua.. padahal nak select 1 perkataan je. maybe disebabkan cursor cantik blink-blink tu kot
  4. kalau boleh jangan guna sangat text warna striking, orang buta warna sukar nak baca.. kesian tau
  5. untuk favourite R&R, letak dalam 5 list sahaja.. so takde lah nampak terlalu packed blog Nur Amal
  6. untuk award tu, maybe boleh buat 1 tab khas untuk letak award.. nanti orang nak tengok award boleh klik je tab untuk tengok award
itu sahaja kot.. sedapnye kutuk blog orang, blog kite ni lagi lah kosong jek.. hikhik.. 

6 comments:

NurAmal said...

wah...... trimas2..
terima kasih sebab join dan kritkan yang membina.. ^^
tunggu 28hb nanti erk :)

mia.lia said...

byk kan widget dia ? haha :P
tringin nk dgr org ktuk blog sy.. ha ha

KayNisa said...

nur amal: sama2... moga2 ada berita gembira utk saya on 28th may nanti yek.. hikhik

KayNisa said...

mia.lia: haah, banyak gak lah.. awak nk sy tlg kutuk ke?? wahahaha

Lina said...

hai jengah sini sbg membalas kunjungan kaynisa...xper pelan2 gegar nanti abis lar k

gud luck dgn contest tu yer...oh yer dah follow yer

KayNisa said...

lina: thanks follow kite.. ^^

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger