Wednesday, May 4, 2011

Wa Ta Wa 1852

salam rabu para blogger & bukan blogger (ade ke yang baca entry nih?)
pagi ni nyaman sekali waktu bangun tidur
mandi manda
solat subuh
baring-baring sebelah makhluk tuhan rajin mengemas
kacau-kacau dia tidur
main -main dengan miho
dukung miho ke dapur
sambung cuci baju yang dalam mesin basuh (ye, i letak mesin basuh kat dapur)
prepare lunch (ye, pagi-pagi saya prepare lunch untuk bawa bekal)sambil diperhatikan my lovey dovey gumiho

iklan jap, comel kan miho saya tido... macam-macam gaya ada...hikhik

dah siap prepare apa-apa yang patut
masuk bilik landing-landing dan bermalasan bersama miho
alah.. apa nak kalut, masuk koje pukul 9.30..(*^ -^*)

8.30 dah, bersiap dengan pantas..lupa lak mahu ke bank pagi ni
dengan hati girang mula memandu, tak lupa baca doa naik kenderaan
sampai ke lebuh puteri jalan agak semak
masih dilorong yang betul
hampir ke kawasan yang ada susur ke kiri
biasanya kat sini orang suka selit-selit
nak-nak makhluk-makhluk berkereta besar dan mewah

himpit-himpit je cik kebal i ni.. keji betul mereka nih
kalau beratur tu, buat cara beratur lah
jangan main himpit-himpit
tiba-tiba datang 1 myvi putih
himpit dari sebelah kiri
tak tahu lah dia nak kemana
samada nak masuk susur kiri atau potong line
keadaan bertambah sesak sebab lampu trafik dah tukar merah
myvi tu masih menghimpit

dalam hati ~ sabar lah perempuan, gua pun perempuan
dah lambat nak pergi kerja lah tu

myvi tu masih lagi menghimpit ganas
saya baru nak mengalah, kasik je lah.. orang nak cepat
saya nak ke bank je
waktu masuk kerja masih lambat lagi

dengan kasar dia menghimpit lagi sampai terkepak side mirror kiri saya
WTH kan? memang la.. nasib la saya banyak-banyak beristighfar
senyum-senyum supaya cool
kalau tak, ada juga aksi kejar mengejar ~ lama dah tak buat nih

tukar channel radio ~ bosan lah hotfm pagi nih, layan radio sedara dia lak ~ flyfm
kereta sengal tadi bukan nak masuk susur kiri pun
kalau masuk susur kiri boleh maaf lagi
rupa-rupanya nak potong line
memang didih gak la
tapi disebabkan dari pagi lagi mood saya terlalu baik
saya perhati je gaya pemanduan myvi putih tu
memang 2-3 kali juga dia kena hon dengan kereta lain

sangat merbahayakan kesihatan
agak-agak ada anjing nak melintas, sahih dah kena hentam anjing tu dek myvi putih tuh

lepas je trafict light saya pecut menuju destinasi iaitu affin bank
lepas tu ke cimb bank
sebelum ke cimb bank tu, sempat lagi bagi tau bai roti canai suh bungkus roti telur kuah dhal 1

sampai office
setting laptop kat meja kerja
menuju ke pantry makan roti telur banjir dengan santai
ditemani derap-derap hujan yang indah

fuuuuuu~~ lama dah saya tak berperasaan macam ni...
dah-dah, sekarang mahu sambung buat assignment codeignitor yang belum siap
after lunch dah nak hantar
doakan saya dapat kerja ni ye
betul-betul mengharap dapat kerja baru
kenapa?
saya suka knowledge baru


6 comments:

dHiLa RoZi said...

emm... kurang paham citer dan watak asal entri nih... explen pliss... hahahahaa.... miho atau roti canai nye citer nih?

KayNisa said...

haha.. sbnrnye nk citer psl wa ta wa 1852 tu.. tp sbb mood baik, melalut kelaut entry nih.. xde maki2 pnye.. hikhik

Raf_Zique said...

Terlalu byk subjek dlm entry ni tp apa yg penting sikap cool maklong apabila ada org yg mengepakkan side mirror tu..klu sy dah lama sy kejar sbb ingt murah ker side mirror tu..(tak pasal2 emo..)...anyway,thanks for the sweetest chocolate tu...sgt sedap sehingga berebut dgn anak2...

KayNisa said...

lisa: haah, byk sgt subjek.. hikhik. ikut hati muda mmg nak kejar, tp malas.. cuaca pn xmengizinkn.. bahaya nk aksi kejar2 nih.. nanti nk tempah boleh lah lps ni yek..heheh, nk makan pree dtg je umah time raya, insyaAllah tahun ni buat byk.. thn lps sikit je buat sbb sibuk ng tempahan org len

k0m4nd3r said...

Saya bukan blogger. Saya tak paham. :D

KayNisa said...

inche komander, xpelah klo xfaham.. aku pn xfaham gak benarnye.. main taip je.. yg aku ingat sedapnye roti telur tuh.. rs nk lg...hikhik

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger