Tuesday, June 21, 2011

H U T A N G



sensitive word bagi aku
sebab aku ada hutang kawan
and aku terhutang budi dengan dia
yelah
dulu aku pernah tak dapat gaji sampai 3 bulan ++

nak mintak pada ayah
rasa segan pada akauntan ayah nanti
so aku pilih mintak pinjam (ayat sopan untuk berhutang) dengan kawan aku ni
so, aku memang banyak-banyak terima kasih lah kat dia

aku berhutang
tapi alhamdulillah aku bayar
sebab aku sentiasa ingat
roh orang berhutang
terawang-awang
selagi hutang dia tak langsai
takut beb!

tapi kali ni aku bukan nak cerita sangat pasal hutang aku pada orang
tapi pasal orang-orang yang lama dah tak jumpa & contact
tiba-tiba sms / facebook message
cakap nak pinjam duit
aku rasa macam...watahelll kan?
tiba-tiba muncul terus nak pinjam duit
aku pun bukan orang senang nak senang-senang kasi orang pinjam duit
kalau adik beradik ada la aku kasik pinjam
adik beradik tu, tak nak la berkira sangat
ape-ape hal itu lah waris aku nanti

kalau korang la
korang nak bagi ke pinjam kat orang-orang yang jenis tiba-tiba je muncul lalu cakap nak pinjam duit?
mesti tak kan?
kecuali korang ni terlalu banyak duit sampai tak tahu nak buat apa
so korang beramal jariah memberi hutang pada orang tadi

tu jelah pun aku nak cerita hari ni
since aku pun dah lama tak update blog aku ni kan
banyak nak cerita
tapi malas la
kerja sekolah banyak
aku kena belajar betul-betul
karang sia-sia je aku hutang ptptn ribu riban then endup with failure...
uuuuuuu....no no no no... nehi kabi nehi okeh!


ni doa untuk elak berhutang atau elak dari bebanan hutang


2 comments:

dHiLa RoZi said...

adakah??? apakah??? peristiwa lama berulang ke nih?? hhhuhuhuh

KayNisa said...

bukan dia tu.. ni orang lain. tapi modus operandi lebih kurang la.. kalau dia baca post ni, harap dia tak terasa.. huhu

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger