Thursday, June 30, 2011

jalan pulang ke rumah dari tempat kerja

tanggal 16 jun 2011
dengan rasmi saya tidak lagi bekerja dia syarikat asia (nama palsu)
tanggal ni juga, saya dengan rasminya menjadi pekerja dia syarikat nautica (juga nama palsu)

jika dulu, saya perjalanan pulang kerja
jalan dia memang boring
tak ada tempat menarik untuk disinggah
tak mencabar minda langsung
kalau ada pun
pasar malam hari jumaat
dan pasaraya giant - hampir setiap hari pergi
beli barang basah
tak suka stock banyak-banyak
nanti busuk dan tak fresh walaupun ada peti ais

sekarang
jalan pulang memang seronok dan tersangat mencabar minda
nak tahu kenapa?
sebab ada ini

ada ini juga

then ada ni

oh mannnn, ni pun ada okeh

ni pun...sedap-sedap pulak tu

ini pun, dari tak pernah boleh termakan dah

ha, mencabar minda bukan? dah tak boring dah.
tiap kali pulang kerja hati mesti girang
walaupun tak singgah selalu
tapi tak ada la boring sangat

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger