Friday, June 24, 2011

JJCM: Ole Ole Bali

sebenarnya saya jalan-jalan tolong makan je
tak ada la jalan-jalan cari makan
sebabnya vendor belanja kami 1 office makan kat Ole-Ole Bali
saya serious tak tahu mana lokasi
yang saya confirm berhampiran Subang Parade
dari dalam restaurant boleh dengar laungan azan tanda masuk waktu zuhur dari masjid darul ehsan subang jaya
ohhh, baru ingat
kat Subang Empire
memang kawasan shopping orang-orang kaya
orang-orang kebanyakan jarang nak ke situ
tadi memang tak snap gambar apa pun
yelah
tak kan saya nak buat aksi kanak-kanak dihadapan otai-otai office tu
malu lah dorang kat vendor nanti
hahah
saya search la beberapa gambar yang saya ambil dari beberapa blog
gambar apa yang saya makan je
yang saya tak makan taku kuasa nak cari
sebab tak tahu nama... nama makanan kat sana memang pelik

[alpukat + yogurt = sedap!!! , tapi waroeng penyet punya lagi sedap ]

[barley lime = manis mengundang diabetes]

[beef nasi campur - ada grill cumi-cumi, sate lilit, rendag beef, rempeyek, sambal cili merah, sambal cili hijau mix serai, grill fish, kangkung goreng, grill udang, oseng tempe kacang panjang]

[cumi-cumi, ikan]

[buku menu]

[interior design - kalau ribut datang jangan la benda alah ni hempap kepala]

[rempeyek]

[sate lilit - ikan mix with spice balut sebatang serai yang gemuk, lepas tu bakar]


komen:
harga - gila mahal
keselesaan - ok dan cantik, boleh apply kat rumah masa depan
kesedapan - ada yang sedap, ada yang tak sedap - berbaloi orang belanja. beli sendiri?? nehi kabi nehi
kesihatan - tak bagus! too oily, and some more seafood mix with landfood (ade ke landfood...haahaha), kan dalam islam..Nabi S.A.W dah cakap jangan campur makanan laut dan darat. kalau nak makan lauk seafood.. biar semua sumber protein terdiri dari seafood. kalau nak makan daratan punya, biar lauk tu dari jenis darat je. sebab musabab sila google. malas lah nak cerita. nak sambung ulang kaji pelajaran ni. good luck untu saya. challlloooo beteyyy.


note: all picture i've got from this and this. thank you arigatouuu

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger