Wednesday, June 1, 2011

tiered skirt measurement tools

saya minat menjahit
malah pernah belajar menjahit dengan kakak ipar saya
tapi serious saya dah lupa
lupa macam mana nak potong kain untuk buat baju kurung
it is a very long long long time ago
masa tunggu nak masuk matrix
year 2002 i think, or maybe earlier, late year 2001
waiting for SPM result i think
now it's been about 9-10 years
phewwwww...

dah lama saya berangan nak pandai menjahit
malah tahun lepas saya beli kain langsir
then jahit sendiri
walaupun hasilnya sangat buruk rupa (-'_'-)
hahaha
tapi serious puas hati

baru-baru ni saya nampak ada 1 kedai jual second / third / more hands sewing machine
thought nak beli satu
then nampak lagi kat tesco
ada 1 brand tak terkenal
harga around rm300++
rasa macam nak angkut time tu jugak
siap usha my credit card lagi
hahaha
tapi alhamdulillah
berjaya menahan kehendak
sebab masih bukan keperluan
lagipun saya tak punya masa

memandangkan sekarang saya dah hampir ke final semester 4
dan semester depan adalah semester akhir
insyaAllah lepas habis semua ni
saya rasa saya dah punya ruang waktu untuk mulakan hobi tertangguh saya ni

tadi saya blog-hopping
tiba-tiba terlompat kat blog jahit menjahit
ada tutorial tiered skirt
dia siap bagi measurement tools untuk tiered skirt lagi
saya pun wow!
boleh diguna pakai untuk masa depan ni (◠‿◠)





lepas ni siapa-siapa nak belajar buat tiered skirt
boleh lah guna measurement tools ni untuk buat skirt
ukuran dia dalam inches
kalau nak tukar ke cm
sila convert sendiri di sini

lain tutorial untuk buat tiered skirt

patern untuk tiered skirt ~ klik untuk gambaran yang lebih jelas!




p/s: sedang fikir macam mana nak letak form tu dalam blog ni (¬_¬)

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger