Monday, July 18, 2011

Cuti-Cuti Malaysia : Kuching #1


11th – 13th July 2011 lepas saya dan kawan saya cuti-cuti malaysia ke kuching
saja-saja nak sweet escape after berpenat lelah struggle semester lepas
maklumlah, budak tua bila sambung belajar.. penat dia lain macam sikit
tambah dengan beban kerja lagi
orang kata, kerja pakai otak ni lebih penat berbanding kerja guna tenaga
tak tahu la betul ke tak
wallahualam... 

Kuching bagi saya bandar dia bersih
tak sibuk macam Puchong, USJ, KL (sekadar menyebut beberapa tempat yang selalu sesak)
tak banyak tempat pun saya pergi
sebab tersalah pilih hari
most of tempat menarik yang patut dilawati (untuk kaki shopping)
kebanyakannya buka hari sabtu dah ahad je (contoh pasar satok, sarikin di sempadan indonesia)
kami pergi sana isnin sampai rabu
so tak banyak tempat la nak lawat
nak pergi jauh-jauh macam taman negara bako tu
rasa macam tak cukup time lak
kami pergi 3 hari 2 malam je

so, kami cuma explore area waterfront, little india, main bazar , kampung boyan & sekitar satok
nanti entry seterusnya saya cerita apa yang saya buat, makan, jalan-jalan mana, apa yang saya beli
kedai-kedai yang patut dilawati.. heheh

2 comments:

CikNyz said...

wow baestnyer...thun dpn baru merancang g sana dgn member2

KayNisa said...

pergilah, jangan lupa simpan duit banyak-banyak.. nanti bila balik semenanjung akan rasa nyesal tak beli.. hehehe

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger