Monday, July 18, 2011

mari mengenal ketam jantan dan ketam betina

saya suka makan ketam
tapi tak boleh banyak-banyak
sat g pening ya amat
tak tahu la pasal apa
seafood lain ok je saya makan
bila makan ketam saya boleh jadi pening-pening lalat gitu

saya jarang beli ketam
sebab tak reti nak masak ketam
tahu rebus je
tapi saya suka sangat makan ketam masak bercili yang mak saya buat
suka sangat-sangat

korang kalau nak beli ketam
mesti nak yang banyak isi bukan?
meh saya nak share, ketam betina lebih banyak isi berbanding ketam jantan

macam manusia jugak la
perempuan lebih banyak lemak/isi berbanding lelaki kat certain part
heheh

ok, tengok gambar kat bawah ni untuk kenal mana ketam jantan dan mana ketam betina
lepas dah kenal
boleh la pergi pasar beli ketam..


nanti saya update dengan tips-tips lain untuk membeli ketam yang bagus.

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger