Monday, August 29, 2011

Diari Ramadhan Nisa

dulu tiap kali ramadhan mesti tengok diari ramadhan rafiq
tahun ni tak sure ada sambungan/ulangan lagi ke tidak
meh saya nak tulis diari ramadhan versi nisa pulak
tak ada la diari sangat pun
just senarai makanan yang saya makan sepanjang puasa kali ni

1 Ramadhan:
sahur - oat + soy milk + 3 ulas kurma ajwa + air masak 1 liter
iftar - 3 ulas kurma safiya + moi sup (RM 4) + kuih peneram (RM 1) + cocktail pudding + air masak 1 liter
komen: cocktail pudding dah prepare sehari sebelum puasa. stock untuk seminggu. ^_^

2 Ramadhan:
sahur - oat + milo + susu + biskut oat + 3 ulas kurma ajwa + air masak 1 liter
iftar - 3 ulas kurma safiya + laksa (RM 3) + karipap kentang (RM 0.40) + pau goreng (RM 0.50) + cocktail pudding + air masak 1 liter
komen: laksa sedap!

3 Ramadhan:
sahur - oat + soy milk + 3 ulas kurma ajwa + air masak 1 liter
iftar -  3 ulas kurma safiya + roti john say-full (RM3.50) + karipap kentang (RM 0.80) + cocktail pudding + air masak 1 liter
komen: roti john tak sedap!

4 Ramadhan:
sahur - oat + milo + susu + 3 ulas kurma ajwa + lebihan roti john (separuh) + lebihan karipap (separuh) + air masak 1 liter
iftar - 3 ulas kurma safiya + ayam bakar (RM 2.50) + char kuay teow (RM 3.50) + karipap daging (RM 0.80) + air masak 1 liter
komen: hari ni beli kat bazar usj 1. semuanya tak sedap. kecuali kurma dan air masak T___T

5 Ramadhan:
sahur bullet train - susu + cereal + milo + oat , semua tak habis sebab waktu sahur dah habis. lewat jaga
iftar - air tembikai laici (RM2.50) + air kelapa laut (x 2) + air teh bunga (RM 2.50) + murtabak daging(RM 3 x 2) + lamb kabsah (RM 15.00 x 2) + chicken kabsah (RM 10.00 x 2) + half chicken hanith (RM 12.00)
komen: beli kat restaurant saba cyberjaya, bazar precint 3 putrajaya. semuanya sedap...banyak sebab adik , adik ipar dan sepupu adik ipar datang berbuka kat rumah

6 Ramadhan / 6 Ogos:
6 Ramadhan lain macam sikit, kena nyanyi lagu happy birthday... heheheh
sahur - kurma ajwa 3 biji + lamb kabsah lebihan berbuka + air masak 1 liter
iftar - nasi kerabu (RM2.50) + murtabak (RM3.50) + air cendol (RM2.00) + kuih [koleh kacang, bronok sagu , tepung kapur (RM1.80)] + pau goreng [RM0.50] +  kurma ajwa 3 biji + air masak 1 liter
komen: beli kat bazar puchong perdana, semua sedap kecuali nasi kerabu..totally failed!!


7 Ramadhan:
sahur - kurma ajwa 3 ulas + kuih muih [koleh kacang, bronok sagu , tepung kapur] + pau goreng + air 1 liter
iftar - nasi putih + chicken hanith lebihan iftar 5 ramadhan + tomyam sayur (1st time masak ramadhan 1432) + air cendol lebihan iftar 6 ramadhan + air masak 1 liter


8 Ramadhan:
sahur - nasi putih + tomyam sayur + chicken hanith + kurma ajwa 3 ulas + air masak 1 liter
iftar - laksa penang (RM 3.00) + cendawan goreng (RM3.00) + air cendol lebihan iftar 6 ramadhan + air masak 1 liter
komen: beli kat bazar puchong prima, semua sedap!

9 Ramadhan:
sahur - TAK SAHUR!!!! - mula-mula dah terjaga pukul 3.30 am, awalnyeee... bila terjaga lagi dah 6.30 am T___T
iftar - nasi putih + tomyam sayur from iftar 7 ramadhan (masak banyakkkk ^_^) + kurma ajwa 3 ulas + puding koktel (ni pun buat banyakkkk) + air 1 liter

10 Ramadhan:
sahur - cereal + susu + kurma ajwa + air masak 1 liter
iftar - spaghetti bolognese (2nd time masak di bulan puasa)+ kek lapis cheese cadburry + kurma ajwa 3 ulas + air masak 1 liter

11 Ramadhan:
sahur - TAK SAHUR AGAIN T________T, sedar-sedar dah 5.52, tepat-tepat masuk waktu subuh.
iftar - KFC dinner plate (seketul je makan, balance simpan peti ais ^__^), kurma 1 ulas (ajwa sudah mo habis T__T), air 1 liter, puding koktel sedap nyam..nyam..nyam
komen: order kfc snack plate tapi dapat dinner plate, bayar harga snack plate... rezeki ramadhan orang kate.. rare!!!

12 Ramadhan:
sahur -  spaghetti bolognese from juadah iftar 10 ramadhan, air 1 liter, makan sambil mata tertutup, miho pun sibuk nak sahur jugak
iftar:
komen: sahur kat puchong, buka puasa kat ceneh kemaman terengganungggggggg... happpppyyyyyy oyeahhh (gedix kuasa 16)



0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger