Monday, October 17, 2011

The Secret Life of Nora

dah lama tak pergi tengok teater
last teater yang saya tengok LAT Kampung Boy The Musical


kali ni saya pergi tengok teater The Secret Life of Nora
lakonan mantap Datin Seri Tiara Jacquelina, Ryan Silverman,
Aznil Hj Nawawi, Adibah Noor dan Tony Eusoff serta dibantu
Aaron Khaled dan Stephanie van Driesen.



cerita dia menghiburkan
ada babak sedih (i nangis tau..ehem)
babak lawak tu banyak lah...

teater dwi bahasa pertama yang saya tonton

saya ada 1 komen aja, watak Mr.J untuk Pak Nil tu macam dah biasa sangat
macam watak Prof Klon dalam Cicakman pun ada


teater ni tiket dia agak mahal
so, saya and the gang decide amik yang paling murah = RM 53
seat kat upper circle
sumpah nenek tak nak duk situ dah
gayat ya rabbi


tapikan, kami bernasib baik
sebab pihak IB transfer kami ke seat Stalls,  Seat S bahagian tepi kiri
seat ni suppose beharga RM 240
tapi dah pihak IB yang kasik.. kami duduk aje lah


lepas intermission break
saya dan kawan saya transfer tempat duduk lagi sekali
kali ni ke Seat M.. which is depan and area tengah-tengah..
kalau tengok wayang kan.. duk tengah-tengah paling best..
boleh nampak lagi jelas dan dekat
best!
nak tahu seat ni harga dia berapa?
RM350 kau... sebab untuk sesi siang
kalau untuk sesi malam.. seat M beharga RM 400
mahal kan? hehehe.. tapi dah rezeki..

tayangan mula pukul 3 pm - 6 pm
intermission break 4.30 pm, so sempat lah nak solat asar

next teater yang bakal ditengok Teater Badai Semalam


pelakon kelas A berlakon >> Erra Fazira (sumpah nenek nak tengok sangat Erra nih), Umie Aida, Ziela Jalil

2 comments:

Lina said...

x penah lg tgk teater...nak jg merasa hehe tp xde rezeki lg nak pergi

KayNisa said...

pergilah.. once dah pergi sekali.. mesti nak lagi. kepuasan berbeza berbanding tgk wayang 3D / wayang biasa.. sebab orang dia btul2 depan mata.. heheh

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger