Friday, January 28, 2011

Raya bersama sate arnab (∩_∩)

waaaa, dah nak chinese new year lah. tahun ni tahun arnab..
angpau pun dah dapat.. berapa?? mana boleh beritahu, rahsia.. heheh
limau mandarin dah dapat 3 butir
biskut kurma sedap 1 balang pun dapat gak
tengkiu terima kasih lah bosss
tahun depan kasik bonus pulak ye ∩_∩

kalau tahun lepas cuti sebanyak 11 hari dihabiskan dengan penuh bermakna.
tahun ni pula insyaAllah akan dihabiskan dengan lebih bermakna lagi, yang bakal diingati sehingga akhir hayat insyaAllah. mudah-mudahan Allah memudahkan segala yang telah dirancang.. ameen ∩_∩
tahun ni cuti 10 hari saja. kurang sehari dari tahun lepas..
tapi kan, cuti tahun ni rasa macam tak cuti sangat la,
sebab nya setiap hari ada event yang perlu dipenuhi.. insyaAllah


sabtu - baking red velvet cake, ke bangi ambil tudung mahal macam jin, potluckdi rumah puan azwa bersama sahabat handai kak dhila & nadh, siapkan tempahan coklat untuk aina
ahad - ehem ehem hem hem uhuk uhuk ahak ahak... bling bling bling
isnin - balik kampung, gebang2 dengan mak ayah sampai lebam
selasa - menjahit, makan tepung bungkus.., pergi bandor kemaman/kuantan
rabu - mengemas, hias-hias, menggubah-gubah, baking pandan cake, bawa mak pergi pasar minggu (wajib ni, moga menjadi kenangan sepanjang hayat)
khamis - insyaAllah tersenyum malu-malu simau (tak sabor dalam berdebor).. moga segalanya berjalan lancar.. mohon pada MU ya Rabbi...ameen
jumaat - balik puchong
sabtu - makan2 time at umah andak
ahad - kerja sekolah
isnin - submit kerja sekolah + jumpe supervisor
selasa - dah abih cuti, koje dah....

waaaa... nak mandi sungai macam tahun lepas T____T

Tuesday, January 25, 2011

abalone & seeham

sv: what u guys want for annual lunch?
g: nisa u can eat abalone?
n: that one seafood rite?
g: yeah
n: so can eat loh..
g: hv u ever eat abalone?
n: oo.. yep, once. abalone porridge. my friend gave me.
g: waa, >< so rich, eat abalone poridge
n: delicious, now im hungry T__T
sv: itu seeham laaa, not abalone
n: oo, lain ka?
sv & g: gelak..
n: (-'_'-)

Monday, January 24, 2011

Teater Muzikal Tun Dr Mahathir 2



malam tadi saya dibelanja oleh mak kawan saya tengok teater muzikal Tun Dr M... thanks makcik... ∩_∩

komen saya:

1. makan lah sardine cap king cup mana tahu kot-kot nanti boleh jadi perdana menteri...◠‿◠
2. cerita terlalu meleret sehingga saya kebosanan.. bukan saya je, kawan saya, adik kawan saya, dan mak kawan saya juga cakap macam tu. hampir 3 jam.. 8.30 - 11.30, rehat 15 minit
3. plot cerita tidak kemas, saya lebih suka persembahan natrah
4. saya suka seluar batik yang dipakai para penari..
5. kak mah (sarimah ibrahim) membuatkan persembahan menjadi agak terhibur
6. babak Tun Dr M meletakkan jawatan buat saya bergenang air mata, serta merta saya terimbau kenangan pada tahun 2002. saya di matrikulasi waktu itu, rata-rata kawan-kawan saya dari kalangan parti PAS turut bersedih (walaupun masih muda remaja, kami sudah minat dengan dunia politik. cuba lihat Tun, dia sendiri pada zaman remaja sudah menjebak diri diarena politik). Tun Dr M sangat hebat di mata kami anak-anak remaja yang menuju ke alam dewasa kala itu.
7. kanak-kanak yang berlakon jadi kawan Che Det sewaktu kecil sangat comel.. serius!
8. saya teringin nak tengok erra fazira secara nyata..untuk versi kedua watak Tun Dr Siti Hasmah dilakonkan oleh elly mazlein

ini sahaja kot komen saya..

Bukit Lanjan dan Sg Penchala

saya baca cerita Kampung Baru di blog Tun Dr M.
kemudian saya terbaca 1 komen menarik

saya nak quote sebahagian dari komen pengkomen tersebut

 ...yang lebih menyedihkan lagi apabila melihat jiran kami iaitu Kampung Sungai Penchala sekarang telah menjadi seperti Negara Indonesia Ke-2...
ye memang betul, sangat-sangat saya akui, tiap kali saya ke pasar ahad atau pasar malam di kampung sungai penchala, saya kehairanan.. rata-rata yang datang tu terdiri dari orang-orang yang tidak berwajah malaysia.. cara bercakap pun bukan macam warga malaysia.. tapi saya buat anggapan sendiri , mungkin ni kampung orang jawa/bugis/banjar...dan lain-lain...

selepas saya baca komen yang saya quote di atas.. otomatik saya cakap.. oooo, kampung orang melayu rupa-rupanya..



Friday, January 21, 2011

Selamat Pagi Dunia


tahu tak aku baca apa??











selamat meninggal dunia

(-'_'-)

sedihnya.. makin cronic kebolehan membaca aku nih.. last week masa exam pun tersalah baca.. alhamdulillah 30 min terakhir aku cek balik jawapan baru perasan dah salah baca soaan n salah jawab ... 

Monday, January 17, 2011

iphone atau android??

anda nak tahu anda ni sesuai guna iphone atau android?? haaa... macam mana ye??? jom buat kuiz. kuiz ape nye?? 


  
soure: google


Quiz: Verizon iPhone or Android -- which is right for you? (u can click this link to take the quiz at the origin site. i just copy paste the quiz here at my blog ^^)


menurut laman web verizon,

This magical and revolutionary 13-question quiz will assess your technological style and, using the most advanced scientific methods available, let you know whether the Verizon iPhone or a Verizon Android phone is the better fit for you. Carefully answer each question and keep track of your running score, and within a matter of minutes, all will be revealed.


jom tengok soalan-soalan yang perlu dijawab




The Verizon iPhone / Android Phone Quiz
  1. Customizing a smartphone...
    a) is something every user should be allowed to do [-10]
    b) is totally overrated [+10]
    c) That means changing the wallpaper, right? It was revolutionary when my last phone started letting me do that! [+20]
  2. A gadget should be... 
    a) Functional [-10]
    b) Beautiful [+10]
    c) Magical [+50]
    d) B and C [+100]
    e) B, C, and D [+100.5]
    f) B, C, and E, but not D [+100.6]
    g) What was the question again? [0]
  3. Apple products...
    a) are sometimes good, but often overrated [-10]
    b) are always the best, because they're Apple products [+10]
    c) Dude, they aren't products. They're privileges. [+150]
  4. Is your name John Gruber or MG Siegler?
    a) Yes [+500]
    b) No [0]
    c) Only when I play dress-up on Saturday nights [+75]
  5. Pornography is...
    a) bad, mmkay? [+5]
    b) something a committee of elders should keep away from me [+25]
    c) the reason computers were invented [-5]
  6. A smartphone's home screen...
    a) should be neatly aligned rows of static icons. Period. [+10]
    b) should be whatever you want it to be [-10]
    c) Home screen? What home screen? I want tiles and hubs! [0]
  7. When I buy a new electronic device...
    a) I like being able to pick from a wide variety of choices [-25]
    b) I like having only one option, because whoever made it knows what's best [+25]
    c) I told you: TILES AND HUBS. [0]
  8. An app store...
    a) should give me the choice to get whatever kind of program I want [-10]
    b) should be a pure and moral place, free from dangerous things likepolitical satire [+10]
    c) It's spelled Gap store, nimrod. [0]
  9. Widgets are...
    a) cool ways to put functioning programs at my fingertips [-30]
    b) unelegant and unnecessary [+10]
    c) Excuse me, but the preferred term is "little people." [0]
  10. Flash...
    a) has no place on any device of mine [+40]
    b) is part of the Web, and I'd like to be able to use it when I
    need to [-40]

    c) is a superhero you don't want to mess with -- capisce? [0]
  11. All those new Android devices announced at CES...
    a) are exciting; I can't wait to check 'em out [-50]
    b) are crap compared to my iPhone 3G [+70]
    c) Apple doesn't go to CES, so I don't pay any attention to it [+100]
  12. My age is...
    a) Zero to 13 years [+10]
    b) 14 to 79 years [-10]
    c) 80 and up [+10]
    d) Both A and C [seek counseling]
  13. When reading this quiz, I... a) Smirked, chuckled, chortled, or guffawed [0]
    b) Got angry -- how dare this spikey-haired stooge poke fun at a provider of magical experiences? [+10]
    c) No need to ask; I'm about to leave an enraged and derogatory comment [+50]
    d) I didn't read this quiz [0]
    e) tak tahu nak jawab apo???


The Scoring Guide
  • -200 and below: You're 100% Android. If you don't have a Google device yet, go buy one immediately. Also burn any black turtlenecks in your closet just to be safe.
  • -50 to -199: Android's probably more your style. You may not be a full-fledged fan just yet, but you're headed in that direction.
  •  -49 to +49: You're neutral. Go buy a Windows Phone 7. It's okay -- we won't tell anyone.
  • +49 to +300: Apple is for you. Keep up at this pace, and it won't be long before you start using flowery adjectives to describe electronics.
  • +301 to +551: You're 100% iPhone. Buy a Verizon iPhone. Heck, buy two of 'em. Consider getting a tattoo of Steve Jobs on your keister while you're at it.
  • +552 and higher: You're a supreme Apple worshipper. Next time you see Steve, be sure to tell him we said hello.

    guest what is my score?? 60.5  ---- ngeeeee, boleh la tunjuk jawapan ni untuk request barang hantaran kawen nanti.. ^^


Monday, January 10, 2011

aku rasa ada orang gembira dengan kemenangan sang juara AJL 25

Lensa Rosak



Sunday, January 9, 2011

Study Week ... Sick of Exam..

letih nya study.. kadang-kadang terfikir nak quit je. tapi bila fikir dah nak habis semester 3. lepas ni masuk semester 4. kemudian semester 5. lepas tu habis.. so.. sabor je lah dalam menempuhi balance 2 semester tu. final exam mesti buat yang terbaik ok!! [menasihati diri sendiri nih (-'_'-)]


the exam is next week weh, risau risau risau... (_)

ok, mari cepat study. jangan main-main. esok kita p bertapa kat umah Nadh.. minta tunjuk ajar dari beliau.. (❤‿❤)

waktu jawab exam harus lah dengan yakin dan tenang. jangan gabra hokey!!... aja-aja fighty!! Fighty OH!!!

pilih lah yang betul, jangan main tembak & hentam keromo...


GOOD LUCK.. jangan lupa call mak & ayah [hari-hari pun call.. hihih]






Thursday, January 6, 2011

Demam menyotong

musim menyotong... abih pakat tukar profile pic ke gambar octo gara-gara nak menang patung cute octo. tapi tak menang pung.. belum bertuah. tak pa, next time cuba lagi.. petang ni i nak masak sotong sumbat lah as lauk berbuka... nyam nyam nyam




Tuesday, January 4, 2011

Sihat Ceria GIVEAWAY!!!





wah ada giveaway(GA) menarik!! jom kite pakat join. if ada tuah boleh dapat botol air yang menarik. GA ni macam tahu-tahu je saya memang sedang cari botol air besar untuk bawa pergi kerja. currently my botol  for 1 liter je. saya nak bawa yang 2 liter. saya memang spesis kuat minum air masak. kalau tak minum memang terus kekeringan. ◠‿◠. by the way, this GA open for all rakyat malaysia. apa lagi, jom kita join! Tarikh tutup pun 8jan. sempat lagi ni. 


GA ni anjuran pemilik blog ~Secret of ideal weight revealed~
menurut pemilik blog:
~saya seorang hamba yang ingin mendapat keredaan-Nya di dunia dan akhirat~ ~saya seorang pelajar yang baru hendak belajar mengenai kehidupan~ ~seorang jurulatih peribadi herbalife yang akan menjaga pelanggan sehingga berjaya~


ha, apa lagi jom kite join & tengok apa syarat GA nih:




HANYA 4 LANGKAH MUDAH :
1) jadi follower di blog ~Secret of ideal weight revealed~ - DONE




2) Letakkan link http://idealweightforall.blogspot.com/ di blog list anda - DONE




3) Buat entry mengenai giveaway ini (promote la sikit ye..) dan letakkan juga banner di atas tu sekali. - DONE


4) Tinggalkan comment di http://idealweightforall.blogspot.com/2010/12/sihat-ceria-giftaway.html mengenai LINK ENTRY anda dan ALAMAT EMAIL supaya mudah kami menyemaknya semula...SETERUSNYA...
soalan ini tidak wajib dijawab tetapi pihak kami akan menyediakan 10 HADIAH MISTERI kepada peserta yang terpilih!!!! - DONE


Jawab 2 soalan dibawah ini dan hantar ke-emel kamilatun@gmail.com - DONE


A- Adakah anda berpuas hati dengan berat badan anda sekarang?
Sangat tidak berpuas hati. dah sangat overweight. doc menasihatkan saya untuk menurunkan berat badan keranan masalah tulang belakang yang saya hadapi. macam-macam cara dah cuba tapi belum berjaya. frustrated!!


B-
a) Pernahkah anda mendengar tentang produk Herbalife sebelum ini?
    - Pernah. sangat hebat diperkatakan di laman social network facebook. (◕‿-)
b) Apakah pandangan anda tentang produk ini? 
    - Bagus. kerana tidak menggunakan bahan kimia pelik, malah menggunakan soya sebagai bahan asas. realy love soya! pengguna tidak perlu menahan diri untuk tidak makan.
c) Apakah testimoni anda jika pernah makan produk Herbalife?
    - kira-kira 2 tahun lepas saya pernah menggunakan produk ni. tapi bukan bertujuan untuk turunkan berat badan. tetapi untuk mengatasi masalah constipation yang sangat dasyat! sekarang alhamdulillah tiada lagi masalah tersebut (◠‿◠). 







MINYAK NAIK TANGGA



harga minyak naik lagi
Ron97.. ohhh, mesti ada yang cakap: tak pe, aku isi Ron95..







sekian



Note: all picas from google search engine result

Monday, January 3, 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak

wahhh, saya di tag oleh kak haiza



syarat-syarat dia

1) Buat 1 entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak"
buat dohhh

2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang. 
nah seketul kat atas tu ha.. 

3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan (senang nk kelaskan)
nama saya nisa, bermaksud wanita...ehemmm

4) Tag 3 orang kawan2 korang yg berminat
alooo, sapo eh.. 





Sunday, January 2, 2011

happy belated new year

heheh, semalam terlalu busy sampai terlupa nak wish happy new year. 
mesti semua ada azam tahun baru kan?
azam saya tahun ni biasa-biasa je. maybe menyempurnakan azam tahun lepas yang masih belum disempurnakan
yang pasti, saya minta sangat tahun ni saya minta semua perkara baik-baik belaka
minta dijauhi kecelakaan
sihat sentiasa (den dah tuo T_T)
bahagia sentiasa disamping ahli keluarga dan rakan-rakan tersayang 


 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger