Wednesday, April 11, 2012

latest KG aku dengan kesibukan tahap lemah lututs

sori aku dah lama tak update diari diet atkins aku tu
anyway aku dah stop
sebab aku tak boleh!
kesihatan aku tak mengizinkan
aku jadi mudah pitam since makan karbohidrat sikit
jadi aku kena makan juga benda-benda berkarbohidrat dengan cukup demi kesihatan sejagat
tapi percayalah
selama aku on atkins diet
berat aku dah turun up to 5 KG
last aku timbang, berat aku from 79KG ke 74KG dah...

tapi as usual berat aku ni style yoyo
dia duk main 74-75-76
tang tu je lah since aku stop atkins
ok lah kan?
siapa-siapa-siapa yang  mempunyai tubuh badan yang sihat boleh try la diet ni
tapiiiiiiii...mesti ada exercise tau
aku dah test
1 minggu aku tak buat exercise langsung
kadar penurunan dia 0.5-1kg macam tu je
tapi kalau aku exercise 30-40minit setiap 2 hari, berat aku boleh turun dalam 2-3kg..

ok, habis part diet... now aku tak ada mood nak diet
otak aku asyik fikir thesis aku je

korang tahu tak
selama 2 bulan je macam-macam aku belajar
carrot2, eclipse, apache tomcat, apache solr, git, java (aku dah 2 tahun tinggal java), xml (last aku belajar pasal xml masa aku tahun 3 kat UTEM dulu... ) , hounder, linux (dah 2 tahun juga aku tinggal, dulu siap ajar orang, now semua dah lupa....)

jadi kalau korang-korang jumpa aku dan rupa aku ala-ala zombie berjalan gelong-gelong, harap2 korang faham-faham lah ye

hari-hari aku tidur lewat, biasanya aku seperti bayi...harus tidur 8 jam sehari... now tidak lagi... *sobs*
aku bertahan untuk tak sampai sebulan je lagi...
insyaAllah after viva aku nak hadiahkan macam-macam benda kat aku.. sebab aku sukses (hope dan doa sangat2) ... ni aku curi-curi buat entry sebab aku tengah tunggu git remote file... phewwwww....


p/s: update sambil makan la cremia almond pecan praline...yumssss Y____Y

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger