Friday, May 4, 2012

Alhamdulillah syukur nikmat malaysia maju rakyat selamat...yeay dah hantar

sebulan lebih aku hidup terumbang ambing
tidur tak cukup
makan pun merepek je
bayang nasi memang lama dah aku tak nampak
aku makan yang cepat dan pantas nak buat je
kecuali time aku gedik nak masak pizza...hehe

aku boleh terlupa nak lunch
sedar-sedar perut dah pedih
gastrik jadi kawan baik aku dalam masa sebulan lebih ni
nasib baik aku memang tak pernah lupa breakfast
dinner pulak ala kadar je

roti dengan jem
roti dengan penut butter
tutti frutti
kalau rajin baru aku drive thru mcD

semua ni bahana aku nak siapkan thesis

aku last jumpa mak ayah aku pun awal bulan feb hari tu
now dah mei
sumpah aku rindu sampai menangis
memang aku anak manja
semuanya sebab...

nak siapkan thesis
aku tak kira
aku kena siapkan juga

kau orang tahu
total yuran sahaja dah boleh buat downpayment 20% untuk sebiji grand livina xgear
kau orang kira sendiri lah
sebab tu sampai sekarang aku duk pakai lagi cik kebal tu
tak pe tak pe

now aku dah boleh kumpul duit untuk beli kereta baru
cik kebal dah nak let go kat adik bongsu aku... hehehe

sepanjang aku study ni
banyak keseronokan dunia terpaksa aku lupa
banyak undangan majlis kahwin kawan-kawan dan BFF aku terpaksa aku skip
memang betul-betul tak dapat datang

ni lah hasil usaha tangga kejayaan.. hahaha


papepun aku nak ucapkan terima kasih pada kawan-kawan seperjuangan yang tak putus memberi kata-kata semangat 

sekalung ucapan terima kasih sifu ah meng sebab tolong ajar aku guna eclipse dan java - sangat (ulang lah sejuta kali) membantu, tanpa pertolongan beliau.. aku memang tak dapat nak siapkan research aku ni.

penghargaan pada isteri sifu, sebab izinkan aku tumpang belajar... yelah, kalau isteri sifu xbagi.. xkan aku suka jiwa nak p menuntut kat rumah beliau kat nun di pinggiran cyberjaya

kepada mak ayah, terutamanya mak. kata-kata hikmat dari mak aku, kawan2 kakak boleh buat. tak kan kakak tak boleh buat. insyaAllah.. yang penting usaha, doa, dan tawakkal. jangan lupa solat hajat minta pada Allah..tu pesanan mak.

penghargaan juga pada kawan-kawan usrah wasap-wasap yaw ^___^ kata-kata semangat korang sangat memberangsangkan... kahkahkah.. yeay, leh makan burger bakar banyak-banyak

penghargaan dan seribu terima kasih kepada supervisor kat office sebab sangat memahami di saat aku nak hantar draf

kepada supervisor untuk research ni, banyak-banyak terima kasih..maaf sangat, disebabkan saya Dr terpaksa berjaga hingga lewat malam/pagi untuk mereview tesis saya untuk memastikan saya hantar sesuatu yang bukan sampah. 

dan kepada sesiapa yang terlibat secara langsung dan tak langsung...terima kasih uols..iols sangat menghargai jasa mu itew...

k lah..panjang berjela pula.. iols nak pergi lunch..(sekali lagi aku lupa nak lunch, gara-gara pulun hantar tesis di waktu orang tengah sibuk solat jumaat...heheheh)

2 comments:

Fahmi Yunus said...

Juta2 kali eh? burger bakar jangan lupa aa.. untuk sifu dan isteri sifu.. lagi satu, sila sediakan satu copy utk sifu jugak.. :P hahaha

KayNisa said...

gulp. beger bakor? nk kena beratur tu yg sengsara tu. insyaAllah akan diusahakan.. nak gak satu copy.. dasat betul sifu ni. hehe

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger