Wednesday, June 27, 2012

hahahha...topic berita ukm ari nie..."kedua2 pelajar sarjana IT diminta menarik napas dulu sebelum present"

tajuk entry hari ni aku petik dari kata-kata kawan aku yang aku anggap serupa kakak diarena pembelajaran demi mendapatkan mastarji..hahaha

kesnya sebab aku dengan member aku sama-sama masuk bilik pembentangan
cucuk pendrive buka slide terus bagi salam nak present
tak sempat puan penyelaras nak bagi ucapan kata dua..beliau siap cakap,
amboi tak sabarnya dia nak present,
aku ingat aku je tak sabar..
rupa-rupanya kawan aku yang present sebelum aku pun sama
cuak beb!
aku sengih sambil tercungap-cungap - kes jalan laju-laju lepas tu naik 4 tingkat tangga, pelik sungguh..
alamat dalam email bilik mesyuarat blok H aras bawah..
tapi perlu naik tangga sampai 4 tingkat..
kurus seketika peha ayam aku nih.. hohoh
penyelaras siap suruh aku duduk berehat seketika..
tapi aku kan seorang tidak penyabar..
haruslah present cepat-cepat.. lajuuuuuu macam naik jet
ingatkan mengaji quran je laju macam naik keretapi bullet..presentation pun sama.. hahaha


kalutnye aku hari ni - aku dan kekalutan xleh berpisah, cemerkap pun satu hal
aku sepatutnya present pukul 10.30 am
aku gerak dari rumah pukul 9.00am
suppose aku sampai kat bangi dalam 9.20 / 9.30 camtu la.. baru sampai bangi
belum sampai ukm.. hoho
kiranya duk berangan busuk-busuk pukul 10 dah ada kat perkarangan bilik mesyuarat blok H aras bawah kena naik tangga 4 tingkat tu..;p

tapiiiiiii... disebabkan kejadian seperti gambar kat bawah


jalan dia sikit punya jem dari sebelum simpang ke hospital serdang sampai ke susur ke UPM
aku ni punya la terkumat-kamit berdoa ke hadrat Ilahi agar dipermudahkan urusan aku hari ni
takut wei
dalam email penyelaras siap mention anda akan gagal jika gagal hadir pada waktu yang ditetapkan!
masa aku snap gambar ni jam dah pukul 9.50am
tangan aku menggigil-gigil ketakutan
punya la berdebar
2-3 hari ni memang dah dapat signal dari yang Esa
signal dia aku duk berdebar-debar je
rupa-rupanya ada eksideng blanggor waktu aku on the way nak ke ukm di pagi mulia yang bersejarah ni

alang-alang jem tak bergerak tu aku baca-baca sambil prektis prensent
sambil duk ingat-ingat point penting yang perlu aku jawab sekiranya disoal kelak

duk tengok-tengok slide, tengok-tengok macam ada slide kena buang sebab ulang benda sama
sempat lagi aku on laptop edit-edit slide
bayangkan betapa teruknya kesesakkan lalu lintas pagi tadi sampai aku boleh edit slide sambil memandu..
kalau orang jpj / polis trepik baca soheh beliau mau menyaman aku..
mintak mahap ye encik jpj / polis trepik ^__^

aku anggap..ini lah hikmah misteri yang tersembunyi yang Allah nak bagi kat aku
dia bagi ujian kat aku sebab nak kasik pelangi kemudiannya..
antara sinaran pelangi yang aku dapat hari ni adalah ucapan tahniah kerana lulus
lepas tu dapat makan 2 bijik sandwich subway buy 1 free 1
walaupun kena beratur macam kat bawah ni, aku rela.. ^__^



dapat redeem chatime free, sebab kupon aku dah chop 10 kali
lepas tu elok je aku masuk opis
hujan turun selebat-lebatnya
now hujan dah berenti
menara klcc dan kl tower dah boleh nampak dari opis aku..

hari ni banyak betul pelangi yang Allah nak bagi.. syukur Alhamdulillah
dari UKM hingga USJ, aku memandu sambil tersengih kegembiraan..

note i: aku present tak sampai 10 minit, laju macam naik jet...hahaha
note ii: supervisor aku cakap aku dapat 5star waktu viva tadi, sebab aku jawab dengan penuh kompideng!! banggo smetaaa.. pastu cepat-cepat mengucap syukur.
note iii: aku kena buat pembetulan minimum je, sebab ada ayat aku tergantung. almaklum lah..bahasa melayu dulu dapat B3 je.. woha!!
note iv: ye, thesis untuk UKM ditulis dalam bahasa melayu, korang cuba bayangkan aku mentranslate bahasa sains kompiter kedalam bahasa melayu..seksaaaaaaaa

tu je la nak cerita.. esok-esok aku ada umur bila baca balik insyaAllah aku menggelakkan diri sendiri.. hehehe

XOXO

2 comments:

MrsLisaRedzuan said...

Tahniah sebab berjaya present tanpa halangan.

KayNisa said...

terima kasih ;)

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger