Thursday, September 13, 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Janda Baik #1

8 & 9 September lepas aku dengan kawan-kawan MIT pergi bercuti kat janda baik
kami memilih untuk stay kat Saujana Janda Baik.

purpose percutian kali ni adalah semata-mata untuk reward diri kami sambil bergosip pasal our long journey to finish our study..eceh, tiba-tiba kecek omputih.. kehkeh

 seawal 6 pagi dah keluar ke pasar membeli barang-barang untuk bbq
ikan-ikan memang segar
bersinar-sinar bak kata kawan aku ◠‿◠
lokasi pasar: pasar borong selangor 


kami sama-sama student executive untuk course STM(SK) atau nama panjang dia Sarjana Teknologi Maklumat (Sains Komputer)
InsyaAllah kalau tiada aral, 23 Oktober nanti kami akan sama-sama konvo
kami semua ni dari batch ke 14 untuk student eksekutif Pusat Kembangan Pendidikan UKM
asalnya ada 9 orang semuanya untuk batch 14 ni
lepas tu masa 1st sem, ada sorang tu dapat tawaran untuk buat master fulltime kat UKM
then she quit from this program
maka tinggal 8 orang je
then tiba-tiba masa sem 4, ada seorang lagi kawan kami ni tiba-tiba MIA
sedih juga la.. dari 9 orang tinggal 7, sebab kami ni semuanya perempuan
penyelaras pun kagum, sebab 1st time 1batch semuanya pelajar perempuan
kemudian masuk je sem 5 - semester paling mencabar kerana perlu menyiapkan tesis
walaupun jumlah kredit hour dia 9 jam je
tapi dia punya cabaran hebat juga
mungkin sebab kami semua ni bekerja sambil belajar
ada yang terpaksa bekerja lebih masa
ada yang kena attend kursus
ada yang kena outstation
ada yang dah bersuami dan beranak
macam-macam cabaran
ada juga yang putus cinta... ini cabaran juga tau, cabaran mental .. heheh

then, tengah semua duk kalut dengan tesis ni
tiba-tiba dikejutkan seorang lagi member quit terus
tak nak teruskan
macam-macam cara pujuk suruh dia habiskan
tapi dah orang kata tak nak
pujuk lah macam mana pun
tak jadi juga kan
agak ralat
sebab she's one of my best friend actually
dia ada sebab tersendiri
hanya Allah yang tahu

dan akhirnya
Alhamdulillah
dari 9 tinggal 6
kami ber6 akan berkonvo tak lama lagi
InsyaAllah


 ini je gambar yang tak ada muka kawan-kawan aku (mereka tak nak dieksposekan ) yang aku rasa view dia cantik dan boleh share dengan korang semua
cantik kan view dia
sungai ni betul-betul depan chalet yang kami sewa  ◕‿◕


demi meraikan kejayaan kami
kami plan bercuti di Janda Baik
sambil makan sambil gosip (ini gosip hal masing-masing je ^__^)
sambil bercerita pasal pengalaman masing-masing waktu viva, waktu menyiapkan tesis, waktu buat pembetulan tesis.. macam-macam cerita ada
yang pasti kami puas hati dengan percutian kali ni...

eh, ni tak ada review pasal Saujana Janda Baik pun kan.. semua pasal kami-kami je.. next part lah noh
tak ada modal nak cerita sebenarnya... till next entry yaww


XO

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger