Thursday, June 28, 2012

Suki Low - Terlalu Mencintaimu

mula-mula ingatkan Alyah yang nyanyi lagu ni






Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu

Ku hanya bisa meneteskan air mata
Jatuh rasanya langit ini

Apa salahku?
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu?
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu

Benarkah salahku?
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat… Sayang…

Wednesday, June 27, 2012

hahahha...topic berita ukm ari nie..."kedua2 pelajar sarjana IT diminta menarik napas dulu sebelum present"

tajuk entry hari ni aku petik dari kata-kata kawan aku yang aku anggap serupa kakak diarena pembelajaran demi mendapatkan mastarji..hahaha

kesnya sebab aku dengan member aku sama-sama masuk bilik pembentangan
cucuk pendrive buka slide terus bagi salam nak present
tak sempat puan penyelaras nak bagi ucapan kata dua..beliau siap cakap,
amboi tak sabarnya dia nak present,
aku ingat aku je tak sabar..
rupa-rupanya kawan aku yang present sebelum aku pun sama
cuak beb!
aku sengih sambil tercungap-cungap - kes jalan laju-laju lepas tu naik 4 tingkat tangga, pelik sungguh..
alamat dalam email bilik mesyuarat blok H aras bawah..
tapi perlu naik tangga sampai 4 tingkat..
kurus seketika peha ayam aku nih.. hohoh
penyelaras siap suruh aku duduk berehat seketika..
tapi aku kan seorang tidak penyabar..
haruslah present cepat-cepat.. lajuuuuuu macam naik jet
ingatkan mengaji quran je laju macam naik keretapi bullet..presentation pun sama.. hahaha


kalutnye aku hari ni - aku dan kekalutan xleh berpisah, cemerkap pun satu hal
aku sepatutnya present pukul 10.30 am
aku gerak dari rumah pukul 9.00am
suppose aku sampai kat bangi dalam 9.20 / 9.30 camtu la.. baru sampai bangi
belum sampai ukm.. hoho
kiranya duk berangan busuk-busuk pukul 10 dah ada kat perkarangan bilik mesyuarat blok H aras bawah kena naik tangga 4 tingkat tu..;p

tapiiiiiii... disebabkan kejadian seperti gambar kat bawah


jalan dia sikit punya jem dari sebelum simpang ke hospital serdang sampai ke susur ke UPM
aku ni punya la terkumat-kamit berdoa ke hadrat Ilahi agar dipermudahkan urusan aku hari ni
takut wei
dalam email penyelaras siap mention anda akan gagal jika gagal hadir pada waktu yang ditetapkan!
masa aku snap gambar ni jam dah pukul 9.50am
tangan aku menggigil-gigil ketakutan
punya la berdebar
2-3 hari ni memang dah dapat signal dari yang Esa
signal dia aku duk berdebar-debar je
rupa-rupanya ada eksideng blanggor waktu aku on the way nak ke ukm di pagi mulia yang bersejarah ni

alang-alang jem tak bergerak tu aku baca-baca sambil prektis prensent
sambil duk ingat-ingat point penting yang perlu aku jawab sekiranya disoal kelak

duk tengok-tengok slide, tengok-tengok macam ada slide kena buang sebab ulang benda sama
sempat lagi aku on laptop edit-edit slide
bayangkan betapa teruknya kesesakkan lalu lintas pagi tadi sampai aku boleh edit slide sambil memandu..
kalau orang jpj / polis trepik baca soheh beliau mau menyaman aku..
mintak mahap ye encik jpj / polis trepik ^__^

aku anggap..ini lah hikmah misteri yang tersembunyi yang Allah nak bagi kat aku
dia bagi ujian kat aku sebab nak kasik pelangi kemudiannya..
antara sinaran pelangi yang aku dapat hari ni adalah ucapan tahniah kerana lulus
lepas tu dapat makan 2 bijik sandwich subway buy 1 free 1
walaupun kena beratur macam kat bawah ni, aku rela.. ^__^



dapat redeem chatime free, sebab kupon aku dah chop 10 kali
lepas tu elok je aku masuk opis
hujan turun selebat-lebatnya
now hujan dah berenti
menara klcc dan kl tower dah boleh nampak dari opis aku..

hari ni banyak betul pelangi yang Allah nak bagi.. syukur Alhamdulillah
dari UKM hingga USJ, aku memandu sambil tersengih kegembiraan..

note i: aku present tak sampai 10 minit, laju macam naik jet...hahaha
note ii: supervisor aku cakap aku dapat 5star waktu viva tadi, sebab aku jawab dengan penuh kompideng!! banggo smetaaa.. pastu cepat-cepat mengucap syukur.
note iii: aku kena buat pembetulan minimum je, sebab ada ayat aku tergantung. almaklum lah..bahasa melayu dulu dapat B3 je.. woha!!
note iv: ye, thesis untuk UKM ditulis dalam bahasa melayu, korang cuba bayangkan aku mentranslate bahasa sains kompiter kedalam bahasa melayu..seksaaaaaaaa

tu je la nak cerita.. esok-esok aku ada umur bila baca balik insyaAllah aku menggelakkan diri sendiri.. hehehe

XOXO

Tuesday, June 26, 2012

rama-rama dalam perut

esok aku ada pembentangan penyelidikan aku
pukul 1030-1130
inilah yang dikatakan penantian suatu penyeksaan
aku hantar draf awal mei hari tu
tapi disebabkan pemeriksa aku nak menikah dulu
maka tarikh pembentangan aku ditunda-tunda-tunda-tunda
sampai lah ke esok iaitu 27 June 2012
tarikh keramat kot dalam hidup aku
tarikh penentu
kalau aku sukses
nanti pokcik-pokcik dalam mesyuarat senat insyaAllah menganugerahi aku gelaran mastarji.. hahaha
mastarji lah sangatttttttt

berdebar ala-ala oohh ayam jiwaku dak dik duk (nama menu inche double A, siapa tengok mastarchef selebriti tau la..hohoh)

k lah, aku nak sambung baca slide
babai.. semoga esok aku tak nangis dibaham pemeriksa T___________T

Thursday, June 21, 2012

berkereta ke hulu, berenang-renang di tepian

setiap hari selasa lepas solat maghrib aku mesti ke pusat akuatik uniten
padahal baru 3 minggu je pun
hehehe

kolam dia besar!
keluasan dia pulak 50M x 25M (10 lane)
kedalaman dia yang paling cetek aku rasa 1.5M kot
sebab tinggi aku 1.6M
bila aku masuk dalam kolam, kepala aku je kat permukaan air
kiranya paras leher la
kawasan paling dalam is 3M, sumpah aku tak nak ke situ selagi aku tak terel berenang
kawan aku yang terel berenang tu pergi gak area 3M, tu pun sambil-sambil pegang dinding kolam..
kalau tengok kat website dia
kolam ni kononnya bersaiz olimpik

jenuh jugak la nak habiskan 1 lap (25M) - lap lahh sangattt.. haha
dalam gambar kolam kat bawah ni, aku cuma berenang kat kawasan garisan putih tu je
yang kuning tu tangga
kawasan 3M start kat tangga tengah
macam tu lah gambaran kolam uniten... gigih sungguh siap p lukis kat ms paint.. haha
macam konsep LadyRara, esok-esok kalau ada umur bila tengok balik entry ni mesti teringat balik... ooo time ni la nenek belajar berenang dulu... hewhewhew


aku ni memang tak pandai berenang
cuma tahu floating terlentang dan meniarap - belajar masa picnic kat PD tahun 2009

minggu pertama aku pergi
air kolam tu dah jadi minuman pula
uwek uwek aku termuntah... hahaha
uhuk uhuk aku terbatuk
gigih belajar berenang, kawan aku ajar, kawan pada kawan aku ajar
mereka yang expert ajar macam mana nak kayuh kaki
macam mana nak kuak tangan
siang-siang tu time rehat kat office siap tengok youtube swimming for beginner..;p
gigih la sangat-sangat
masa kat kolam siap belajar tahan nafas, tarik nafas panjang-panjang lepas tu selam kepala dalam air
habis je sesi belajar berenang terus balik rumah, solat isyak lepas tu terus lena, penat!
esok pagi timbang turun 1KG!
bertambah berkobar-kobar nak belajar berenang..haha

minggu kedua aku dah terel berenang di dalam air, maksud aku tanpa timbul untuk ambil nafas (nanti ada pulak orang salah faham, kena explen siap-siap..hoho)
aku cakap kat kawan aku, aku ni berenang gaya nak pergi menyelam
tak timbul-timbul...
memang memerlukan tong gas oksigen kot kalau tengok gaya aku berenang tu
memang aku fail nak angkat kepala untuk ambil nafas
bila angkat je terus tenggelam terkapai-kapai...

minggu ketiga aku dah mula terel angkat kepala untuk ambil nafas
tapi setakat 2 kali ambil nafas je
kali ketiga angkat kepala aku start minum air dah... kahkah
minggu ni aku berenang sampai kaki aku cramp
minggu ni juga ramai betul orang tiba-tiba
tengah syok-syok berenang tiba-tiba terpaksa kona (tukar haluan) sebab tiba-tiba nampak kaki orang yang berdiri dalam kolam
tak kan aku nak langgar....mesti lah kona..
kau pernah berenang sambil kona-kona? hahaha

disebabkan aku nak belajar berenang
gigih aku beli cap
beli goggle-boleh tengok pemandangan dalam air..teheheheh
beli seluar renang - bff aku cakap legging,
orang pakai legging untuk pergi jalan-jalan, aku pakai legging (seluar renang) dalam kolam renang..kehkehkeh
penyepit hidung je aku belum beli lagi,
sebab tak jumpa kat jusco..
kalau ada penyepit hidung, nanti boleh la koya renang berirama..hewhewhew
sekarang ni aku berani berenang kat tepi-tepi je
agak-agak nak tenggelam cepat-cepat aku pergi capai birai dinding kolam..
tak ada la terkapai-kapai sangat..hehehe

yuran nak masuk kolam uniten rm5 untuk orang luar
kalau staf tnb, staf uniten, pelajar, anak-anak mereka aku tak tahu pulak
kepada yang tak ada cap, sewa cap 50sen je
yang aku pergi ni selasa malam dibuka untuk perempuan sahaja dari 7.30-930
hari lain ada juga, tapi siang..aku kurang periksa pulak jadual dia

nanti lepas raya kalau ada umur aku dengan kawan aku plan nak join kelas renang
nak belajar basic je
water threading dan breaststroke style
nanti boleh lah aku berenang-berenang kat kawasan 3m tu... cita-cita ok! ^____^
tak ada la asyik nak berenang-renang di tepian je..

macam tu je la kisah aku pergi belajar berenang-renang ditepian kat kolam uniten.. (fail buat ending cerita...kahkah)

Wednesday, June 20, 2012

Malam ni boleh dah tengok Dae Jang Geum (Jewel in the palace)

hew hew hew hew hew ^______^

Tuesday, June 19, 2012

Tree with deep roots / deep rooted tree

[gambor search pakai pokcik google]

tiba-tiba je rasa nak review citer korea yang aku baru je habis tengok
kiranya ni citer korea pertama yang aku tengok selepas hampir setahun aku stop download citer korea
kesnya sebab aku dah tak tahu nak tengok cerita apa
semuanya dah habis marathon
house season 8 dah habis
vampire diaries season 3 pun dah habis
modern family season 3 dah habis
gossip girl season 5 dah habis
everybody loves raymond season 1 dah habis, season 2 kualiti gamba tak lawa..putus angin nak tengok..haha
2 and half man baru episod 17 season 1, tak dapat teruskan sebab malas nak on laptop
tv tak support pulak video format dia..
bones season 7 dah habis
new girls sampai episod 17 je tengok - macam boring lama-lama tengok series ni
the voice season 2 dah habis tengok
naruto pulak minggu lepas tak keluar last episod, ditangguh katanya
once upon a time season 1 dah habis
secret circle season 1 pun dah habis
semua stock series yang aku download dah habis aku tengok
aku ni jenis tak  berapa layan tengok movie

maka untuk tak bagi aku boring,
terpaksa lah aku cari series lain ataupun tengok siaran tv je la
dalam duk search channel kat astro tu
terbukak channel one hd
masa tu tengah tayang series deep rooted tree
episod ke dua kalau tak silap
aku pun layan je la..
habis satu episod dia tayang lagi sambungan episod seterusnya
memang boleh layan la
sebab cerita dia buat aku asyik tertanya-tanya dan berteka-teki
esoknya kat office
apa lagi kan
dengan gigih menggoogle torrent untuk download citer ni
sehari je dah habis download...hehehehe
hari-hari, lepas bali kerja aku akan tengok 2 episode
weekend hari tu tengok sampai citer tu yang tengok aku..hahaha
memang tak boleh nak tinggal
asyik tertanya-tanya dan berteka-teki
ada yang betul tekaan
ada gak yang salah..hihi

meh aku bagi sinopsis sikit
kisah dia macam ni
ada pun king sejong the great ni nak cipta huruf baru untuk kegunaan rakyat joseon
sebab, tulisan yang dorang guna zaman tu semuanya menggunakan huruf-huruf cina
jadi, hanya geng-geng noble je la mampu belajar
sebab huruf-huruf cina tu mengandungi sebanyak lebih dari 2ribu huruf
kau mampu nak belajar huruf sampai 2ribu?
mujur la huruf jawi kita ada 37 huruf je
antara kata-kata yang sangat menginsofkan aku,
seorang pakcik marhaen cakap... kami mana mampu belajar membaca dan menulis yang memerlukan masa yang panjang. nanti siapa yang nak bagi makan? kami perlu bekerja untuk mencari rezeki daripada menghadap buku membaca dan menulis

tujuan king sejong nak cipta tulisan ni sebab dia tak nak rakyat dia buta huruf
sampaikan wabak penyakit menular pun rakyat tak tahu nak baca preskripsi ubat yang ditulis oleh ahli perubatan
disebabkan nak cipta huruf-huruf baru ni,
ramai scholar dan orang-orang yang terlibat dalam penciptaan huruf baru mati dibunuh
sebab ada gerakan rahsia iaitu hidden root (milbon) berusaha gigih tak nak bagi huruf baru dilancarkan / diperkenalkan
timbalan menteri pendidikan dorang pun menentang keras usaha penciptaan huruf-huruf baru
orang-orang noble dan ahli scholar memang menentang
alasan dorang, nanti kalau rakyat biasa pun pandai menulis dan membaca
senang lah rakyat nak memberontak kata nya... ada lah lagi reason-reason lain

tapi king sejong the great ni tetap nak publish huruf-huruf ni
elemen cinta cintun memang tak ada
kalau ada pun seciput je
sebab tu kot aku suka

sebab kalau cerita korea yang normal
jalan cerita dia mesti macam ni
2 lelaki suka 1 perempuan baik
lepas tu mesti ada seorang lagi perempuan yang jahat benci kat perempuan baik tu

actually kan
citer deep rooted tree ni memang diadaptasi dari sejarah korea
memang betul king sejong the great tu yang cipta huruf hangul yang rakyat korea duk pakai sekarang
asalnya terdapat 28 huruf
tapi setelah berevolusi, tinggal 24 huruf sahaja yang digunakan sampai sekarang
katanya, huruf baru ni boleh dipelajari dalam masa 10 hari je paling maximum untuk foreigner
(mengikut dalam cerita tu lah)

lagi kan, aku suka cerita ni sebab kebanyakan watak dan plot adalah benar-benar dari kisah sejarah dorang, antaranya:
- king sejong the great
- king taejong - ayah king sejong
- Hall of worthies - king sejong yang tubuhkan, scholar yang terpilih sahaja boleh jadi ahli hall of worthies ni.
- kumpulan hidden root benar-benar wujud menurut sejarah korea
- choe manri - timbalan menteri pendidikan yang menentang penciptaan huruf baru
- ada lagi beberapa watak, malas pulak nak search..hehe

apa-apa pun cerita ni memang dari kisah sebenar yang ada sedikit tokok tambah untuk menyedapkan lagi cerita..
sumber pembacaan mestilah wikipedia..hahaha
tak kan aku nak bukak buku sejarah korea ye tak?

eh lupa nak cakap, masa episod hujung-hujung tu aku nangis
sedih tak terkata...T___T

lepas ni aku nak layan cerita Jewel in the palace, ini pun dari kisah sejarah joseon jugak. dimana watak Dae Jang Gum adalah watak sebenar dari zaman joseon. cerita ni tengah tayang kat tv alhijarah setiap hari pukul 3.30. tapi aku kan kerja, mana sempat nak tengok.. harus lah dimuat turunkan.. ^___^

Friday, June 15, 2012

kite teringat kat awak, rupa-rupanya awak dah...

hari jumaat lepas kan
masa tu aku nak ke surau
sepanjang dari ofis ke dalam lif ke surau aku asyik terbayang muka baby sorang blogger ni
baby dia comel..tapi semua baby pun comel sebenarnya.. hahaha
masa kat surau pun aku macam teringat-ingat kat blogger ni
serius aku berdebar
aku ni bukan boleh main tiba-tiba duk teringat kat orang
aku mula la nak syak bukan-bukan... huhu

aku memang baca blog blogger tu lama dah
since dari previous kampeni lagi
camne aku leh terjumpa blog dia?
gini cerita dia, time tu aku tengah baca entry baru kat blog ladynoe
ternampak blog dia kat bloglist ladynoe
aku klik lah
bila baca tu
pergh ayat dia ni
dasat ... hahahaha
tapi aku suka
dah la ayat dia lucu kadang-kadang
sampai terkekek-kekek aku gelak (aku mudah gelak sebenarnya, lucu sikit pun gelak melampau-lampau..hehe)
kalau lama sangat dia tak update blog, aku siap p email tanya dia awat tak update blog.. hahaha
(bajet aku pun update blog hari-hari le kononnya..)

entry blogger ni kalau takde maki, takde ayat-ayat sarkastik..memang tak sahtapi dalam duk maki-maki tu, ada maksud tersirat yang ingin disampaikan
hanya orang yang bijak pandai je boleh faham apa yang ingin disampaikan..kahkah
sebab tu lah aku boleh follow baca blog dia sampai sekarang ni
lagipun aku jenis tak suka baca blog yang ayat-ayat yang terlalu kaver
konon-konon sopan tapi sebenarnya tak pun.. haha
aku suka blog yang bila baca tu macam tengah berkomunikasi dengan penulis blog tu

lagi satu kan, entry2 blogger yang aku duk teringat tu dia memang guna bahasa kedah
aku kalau dengan kedah ni...memang ada sedikit sentimental value la
aku matrix kat kulim
lepas tu praktikal kat jabatan zakat negeri kedah
arwah kakak aku pun kawin dengan orang kedah - kakak aku masak kari sangat bes. rindunya kat arwah

ok, balik pada kisah baca blog
disebabkan masa tu aku memang tak ada task langsung kat ofis
aku pun korek segala isi entry dia yang lama-lama baca bagi habis
tu memang style aku la, once aku suka sesebuah blog tu.. dengan gigih aku akan baca bagi abih.. hehehe
pastu kalau entry tu bes and aku terasa nak komen dan ada tempat komen, aku p komen
biar entry tu dari zaman tuk kaduk pun...haha
bila dah habis baca entry-entry lama dia tu, baru lah kita boleh nak kenal dia..
tak ada la nak terus judge si blogger tu dengan hanya membaca 1-2 entry je.. ye tak?

lepas siap aku solat
aku balik la ofis
dalam lif tu aku duk terbayang-bayang lagi anak blogger tu
aku duk terngiang-ngiang anak dia nyanyi ... teah..teah...teah .... kiuttttt ok!
sampai je kat workstation aku
tengok handphone
ada icon gtalk
tengok-tengok blogger tu tengah tanya sebab nak confirmkan blog aku
aku pelik la
pastu aku gatal tangan bukak blog dia

sekali aku tengok....omaigod omaigucci ohemmmgeeee...
rupa-rupanya dia listkan blog aku kat blog dia
berdebar makin laju okeh
patut lah aku duk teringat-ingat
rupa-rupanya ianya adalah satu petanda... hahaha

sebab tak sangka lah pulak
pada aku
blog dia famous
tapi dia dengan humblenya cakap tak
blog dia bagus untuk dibaca
sebab cara dia tulis entry dia mesti dengan gaya nak ajak orang sama-sama berfikir
bermuhasabah diri
lantang dan straight forward... tu pun still ada yang salah faham.. hewhewhew
aku pun tak mampu nak berfikir dengan cara dia berfikir tu
tapi aku taknak letak url blog dia kat sini
sebabnya
aku tak nak makhluk ala-ala bajet ustajah/serbanistas pergi merempan (betul ke wei???) kat blog dia walaupun dia off comment box
cukupla hidup aku dilingkungi orang-orang  ala-ala bajet ustajah/serbanistas, aku tak nak makhluk macam ni pergi buat onar kat tempat orang lain pulak. heheheh...
lagipun, tak semua orang is bijak pandai dalam menilai apa intipati entry yang hendak disampaikan tu ye tak? ramai yang jenis terus percaya dan faham apa yang tersurat tanpa mendalami apa yang tersirat...

akhir kata...thanks sebab list kan blog aku kat blog hang...


XOXO ;p

Tuesday, June 12, 2012

konon taip laju-laju tapi tertaip sate instead of state


ketupat sotong terengganu


aku letak nama terengganu sebab
kalau ketupat sotong kelantan lain kaedah pembuatan dia
rasa pun lain
versi kelantan manis yawwwww

aku kan orang terengganu
mesti la suka resepi terengganu kan
hehe

actually senang je nak buat ketupat sotong ni
bahan-bahan dia pun senang
meh aku tunjuk resepi
nanti buat lah
serius sedap!

bahan-bahan
1. sotong bulat, bukan yang runcing tajam dan panjang tu..antara may-ogos sotong macam ni banyak
sebab tu belah-belah terengganu kalau time macam ni orang giat mencandat sotong, tips pilih sotong pulak, pilih yang gemuk-gemuk sebab kat dalam dia mesti ada telur.. ^__^
2. santan kelapa 1 biji
3. beras pulut yang dicuci bersih dan toskan
4. halia di hiris halus
5. bawang merah / bawang besar di hiris halus
6. halba
7. garam secukup rasa
8. lidi untuk mencucuk


cara-cara
1. bersihkan sotong, buang tulang, buang dakwat, buang kotoran, buang gigi sotong, buang kulit dia. basuh bersih
2. masukkan beras pulut memenuhi separuh badan sotong, kalau sotong dah ada telur, pulut tu sikit je lah, kemudian masukkan kepala sotong, cucuk dengan lidi supaya tak tertanggal
3. buat sampai habis sotong
4. masukkan santan dalam periuk, bawang, halia, halba, garam secukup rasa dan sotong
5. sentiasa kacau supaya santan tak berketul
6. api mesti perlahan
7. walaupun santan dah mendidih, pulut dalam sotong belum masak. mesti make sure pulut dalam sotong benar-benar masak. agak-agak dalam 15-20 minit tu boleh test makan sekor. tengok pulut kat dalam dah masak ke tak. kalau dah yakin masak.. tutup api dan sila lah makan.

Friday, June 8, 2012

BET BET BET BET BET BET BET BET

pemandu lori BET 2484 ni suka jiwa dia je main tukar lane tanpa bagi signal
kau bayangkan dia tukar lane secara mengejut
dua kali tau dia buat macam tu

kali pertama mangsa dia pesona hitam
 kau bayangkan macam ni
ada 3 lane
dia dari lane terkiri
tiba-tiba dia tukar ke lane tengah which is ke kanan
pesona tu memang break mengejut la sebab si lori ni pun masuk ala-ala sawan gitu


lepas tu aku ingat dia nak maintain la kat lane tengah tu
sebab gaya dia tak de pun menunjukkan nak masuk lane kanan
sebab biasanya kalau nak tukar lane, walaupun tak kasi signal tapi nampak la dia makin rapat ke lane yang dia nak masuk tu ini dari tengah-tengah tiba-tiba je kau pulas streng dan terus tukar lane..

memang elok je aku nak hampir selari dengan bontot lori tu
tiba-tiba dia tukar lagi ke lane terkanan which is same lane dengan aku
terkejut aku
memang tekan break sekuat hati
nasib baik tak ada kereta rapat kat belakang


jarak aku dengan lori masa tu memang dah rapat sangat
aku pulak tengah bawa laju
lane kanan kan
mana boleh selow selow
memang kena hon sekuat hati dan jiwa raga aku lah
lepas dah kena hon baru dia reti nak pakai signal

sambil tekan break aku tekan hon kuat-kuat sambil mengucap panjang
memang betul-betul aku mengucap
sebab aku fikir aku memang akan masuk bawah lori dah tadi

cepat-cepat aku hafal nombor plat dia
tapi nasib dia malang
USJ kan banyak traffic light
lampu bertukar merah dan aku memang betul-betul belakang dia
aku snap la gambar 
sekarang gambar lori beliau ada dalam blog aku

moral dia lah kan, siapa-siapa pun
kalau nak memotong / tukar lane
sila la bagi lampu signal
kan masa belajar memandu cikgu kan ajar
patah tangan ke kalau tekan benda signal tu?
ke benda tu dah patah?
kalau benda tu tak penting
pengeluar kenderaan tak kan bubuh la si lampu signal tu...
letih la aku dengan makhluk camni

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger