Sunday, March 24, 2013

kenduri kahwin

soalan lazim dari saudara mara jauh .. saudara dekat mesti tak tanya soalan macamni because they know the reason:


1. dah berapa orang anak?
 - eh belum ada..

2. mana suami nya?
 - eh belum kahwin lah...

3. dah tu bila nak kahwin?
 - belum sampai jodoh..

4. tak kan tak ada pakwe?
 - memang tak ada lah

5. memilih sangat ke?
 - tak memilih pun..tolong lah cari sorang untuk saya

actualy tak desperate pun nak kahwin. tapi ada jugak orang bangang asyik-asyik perli-perli apesal aku tak kahwin. tak ada terfikir langsung pun pasal kahwin-kahwin ni. orang lain yang tolong terlebih fikir untuk aku.  yang aku banyak fikir sekarang ni, bila laaaaa nak dapat kerja. penat dah tanam anggur nih..

0 comments:

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger